fbpx

Juan Diego Escartín

Katholieke Vesting Middelen Evangelisatie

Juan Diego Escartín

Initiatiefnemer van Katholieke Vesting

Juan Diego is de initiatiefnemer van Katholieke Vesting. Hij heeft Rechten en Theologie in Spanje gestudeerd en Europees Recht in Nederland. Hij is jurist en werkt meer dan 16 jaar in de luchtvaartindustrie.

In Spanje heeft hij vele jaren catechese aan kinderen en tieners gegeven. Juan Diego heeft tussen 2016 en 2022 Jeugd Catechese in Maarssen gegeven.

5 Reden Waarom Moreel Relativisme Verkeerd is

5 Reden Waarom Moreel Relativisme Verkeerd is

In onze moderne samenleving worden we vaak geconfronteerd met het idee van moreel relativisme – de overtuiging dat moraal subjectief is en afhankelijk is van persoonlijke opvattingen en culturele normen.

5 Tips om te Bidden tijdens het Reizen

5 Tips om te Bidden tijdens het Reizen

Reizen biedt een unieke gelegenheid om je spirituele leven te verdiepen en te onderhouden. Met deze vijf tips kun je blijven bidden, zelfs tijdens het reizen.

10 Belangrijke Bijbelse Verhalen voor Christenen

10 Belangrijke Bijbelse Verhalen voor Christenen

De Bijbel is een onschatbare bron van wijsheid en inspiratie voor christenen over de hele wereld. Binnen de katholieke traditie zijn er bepaalde bijbelse verhalen die een speciale betekenis hebben en die de kern van ons geloof belichten.

Brief van de Soldaat van de Tuniek

Brief van de Soldaat van de Tuniek

Toen de soldaten Jezus hadden gekruisigd, namen ze zijn kleding en verdeelden deze in vier delen, een deel voor elke soldaat. Maar de tuniek was zonder naad, geweven in één stuk van boven naar beneden. Ze zeiden tegen elkaar: 'Laten we deze niet scheuren, maar laten...

7 Intrigerende Rituelen en Tradities in de Katholieke Kerk

7 Intrigerende Rituelen en Tradities in de Katholieke Kerk

De katholieke kerk heeft een rijke geschiedenis van rituelen en tradities die diepgeworteld zijn in haar geloof en spiritualiteit. Deze rituelen en tradities zijn niet alleen symbolisch, maar dragen ook een diepere betekenis en helpen gelovigen om zich te verbinden met God en hun geloof te verdiepen.

Brief van Malchus, de soldaat met het oor

Brief van Malchus, de soldaat met het oor

Toen zij die om Hem heen stonden, bemerkten wat er ging gebeuren, vroegen ze: 'Heer, zullen we met het zwaard erop inslaan?' En een van hen gaf de knecht van de hogepriester een slag en hieuw hem het rechteroor af. Maar Jezus greep in en zei: 'Laat het hierbij.' En...

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had aangesloten. Hij was naar Pilatus gegaan en had om het lichaam van Jezus gevraagd. Daarop had Pilatus bevolen het te geven. Jozef nam het lichaam,...

De 10 Geboden: Een Gids voor Hedendaagse Christenen

De 10 Geboden: Een Gids voor Hedendaagse Christenen

De 10 Geboden zijn een essentieel onderdeel van het katholieke geloof en bieden een tijdloze gids voor het leven. Hoewel ze duizenden jaren oud zijn, zijn de principes en waarden die ze bevatten nog steeds relevant in het moderne leven.

De 7 Deugden: Levenslessen van de Kerk

De 7 Deugden: Levenslessen van de Kerk

De 7 deugden bieden ons waardevolle levenslessen die ons kunnen helpen bij het ontwikkelen van een deugdzaam leven. Ze vormen een leidraad voor ons gedrag en helpen ons om te groeien in onze relatie met God en onze medemensen.

Brief van Maria, je hemelse moeder

Mijn roeping was een geschenk, een daad van God. Alles was genade, geschenk, verrassing. Ik had me nooit zoiets kunnen voorstellen. Het is werkelijk wonderbaarlijk.

Zegeningen voor Alles en Iedereen

Dit is ongetwijfeld de meest controversiële tekst van het pontificaat van Franciscus en zal in de komende jaren veel inkt doen vloeien

Hemel: Een Glorieuze Bestemming voor Eeuwige Vreugde

De Hemel is een glorieuze bestemming van eeuwige vreugde en gemeenschap met God. Het is een mysterie dat onze hoop voedt en ons inspireert om ons dagelijks leven in overeenstemming te brengen met Gods wil.

Brief van Johannes de Doper, de neef van Jezus

Jezus, mijn neef, is mijn kameraad in eenvoud en liefde. Het was moeilijk te geloven dat de Messias zo nabij, zo vriendelijk en liefdevol was voor een jongen uit een afgelegen bergdorp.

Roddelen: Een destructieve zonde die de gemeenschap schaadt

De Katholieke Kerk beschouwt roddelen als een zware zonde omdat het ingaat tegen de fundamentele waarden van waarheid, naastenliefde en respect. Het schendt het gebod om anderen lief te hebben en te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden.

Brief van Sint-Jozef

Ik ontdekte dat ik deel uitmaak van het plan van Maria. In Nazareth, toen ik me realiseerde dat Maria een kind verwachtte, overviel me paniek.

Hoe en wie mogen de Heilige Communie ontvangen?

Hoe en wie mogen de Heilige Communie ontvangen?

Ten eerste moeten we ons herinneren dat Christus in zijn geheel werkelijk aanwezig is in de Eucharistie: lichaam, bloed, ziel en goddelijkheid, onder de gedaanten van brood en wijn. Daarom moeten we de Heilige Communie, het Lichaam en Bloed van Christus, met de...

Wat is een Dogma?

Wat is een Dogma?

Een dogma is bindend voor alle katholieken en mag niet worden betwist of genegeerd. Het vereist volledige instemming en gehoorzaamheid van de gelovigen.

Paus Franciscus: Een Veranderend Perspectief

Paus Franciscus: Een Veranderend Perspectief

In de vroege dagen van het pausschap van paus Franciscus verdedigde ik hem enthousiast in elk debat met mijn vrienden, wat het gevoel van velen weerspiegelde. Maar na verloop van tijd veranderde mijn perspectief.

Waarom is de Catechismus zo belangrijk?

Waarom is de Catechismus zo belangrijk?

De Catechismus fungeert ook als een betrouwbaar referentiepunt in tijden van twijfel. Het biedt gefundeerde uitleg over de katholieke leer en kan ons helpen om onze twijfels te begrijpen en te overwinnen.

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

De devotie tot Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans moedigt katholieken aan om regelmatig de rozenkrans te bidden als een manier om deugden te cultiveren, de band met God te versterken en geestelijke zegeningen te verkrijgen.

Delen is evangeliseren!