fbpx

In de zesde maand werd de engel Gabriël van Godswege gezonden naar een stad in Galilea, Nazaret, tot een maagd die verloofd was met een man die Jozef heette, uit het huis van David; de naam van de maagd was Maria. (Lucas 1, 26-27)

Beste Theo,

Het is met een warme gloed van herinneringen en een zacht gemoed dat ik deze woorden met je deel. Ik, Heilige Anna, ben de bevoorrechte moeder van de Maagd Maria, en ik koester het voorrecht om met jou mijn liefdevolle herinneringen te delen.

In de zesde maand stuurde God de engel Gabriël naar Nazareth, waar mijn geliefde dochter, Maria, werd gekozen voor een goddelijke roeping. Ze was een pareltje, een schat die ons huis vulde met licht en liefde. Toch was ze bescheiden, eenvoudig en trok ze nauwelijks de aandacht. Ze was als alle meisjes van haar leeftijd, maar met een bijzondere glans die haar van anderen onderscheidde.

Maria was een kind vol vreugde, lachend om de kleinste dingen. Ik herinner me de momenten dat ze in haar wieg lag, lachend in haar slaap. Haar glimlach bracht licht in ons huis en verwarmde mijn hart. Ze was zoals alle kinderen, levendig en vrolijk, en haar lach was de melodie die ons huis vulde met geluk.

Als moeder was ik getuige van haar groei, van haar eerste woorden tot haar vrolijke lachbuien. Ze was niet heel spraakzaam, maar eerder een uitstekende luisteraar. Haar vriendinnen vonden in haar een toegewijde luisteraar, iemand die oprecht geïnteresseerd was in hun verhalen en vreugde.

Maria was verlegen, net als ik en mijn moeder. Ze bloosde snel, vooral in gênante situaties of als ze anderen kon helpen. Haar verlegenheid verdween echter als sneeuw voor de zon als er een vriendin in verlegenheid werd gebracht. Ze veranderde snel van onderwerp, met een creativiteit die ons altijd verbaasde.

Haar lach was gemakkelijk op te wekken, en ze genoot van speelse momenten. Ze had veel kietels en kon zelfs lachen om haar eigen fouten. Het was een genot om haar vrolijkheid te zien, en ze vulde ons huis met een zorgeloze sfeer.

Toen ze naar Bethlehem ging, voelde ik aanvankelijk boosheid en verdriet omdat God haar van me wegnam. Maar Maria, met haar wijsheid en liefde, verzekerde me dat ze ons nodig had om vreugde te verspreiden zoals we dat altijd deden. Ze gaf me een knuffel die de hemel op aarde bracht en verzekerde me dat ik niet alleen zou zijn.

Zo vulde mijn dochter Maria, een engel in menselijke gedaante, dit huis met liefde en vreugde. Haar hemelse missie verspreidt zich over de wereld, en haar herinnering brengt me nog steeds vreugde. Moge deze woorden je hart raken, Theo, en moge je voelen hoe de liefde van Maria de wereld omarmt.

Met genegenheid,

Heilige Anna, de moeder van de Maagd Maria

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!