fbpx

Catechese door midden van

Brieven van de Personages uit het Evangelie

“Brieven van de Personages uit het Evangelie” is een creatieve reis door de roepingsverhalen van enkele bijzondere personages die hun leven deelden met Jezus. Deze verhalen dienen als een leidraad voor gebed en overpeinzing, waarbij we ons proberen voor te stellen hoe hun reis eruitzag na de impact van hun daden op het leven van Jezus en, op hun beurt, op ons allemaal.

Deze brieven zijn volledig fictief, maar bieden een uniek perspectief op het innerlijke leven van de mensen die Jezus omringden. Net als wij werden zij beïnvloed door de wereld, zonde, angst, en liefde. De Heilige Geest heeft de Heilige Schrift geïnspireerd, maar sommige details zijn bewust vaag gelaten. Op die manier moedigt de Geest ons aan om ons eigen leven te integreren in het verhaal van de Zoon van God.

Neem de tijd om na te denken over jouw leven, jouw angsten, zonden en overwinningen, zoals deze personages dat deden. Elke christen benadert het gebed op zijn eigen unieke manier. Er zijn talloze manieren om te bidden, en we hopen dat deze brieven een inspirerende bron voor reflectie zullen zijn.

Bij elk hoofdstuk vind je verwijzingen naar de passages in het Evangelie waar het personage verschijnt. Dat is het enige authentieke aan deze teksten.

Als deze brieven jou helpen bij het nadenken en bidden, fantastisch! Als dat niet het geval is, is dat ook prima. Ontdek de verhalen, laat je inspireren en wees gezegend op jouw eigen spirituele reis.

Brief van Maria, je hemelse moeder

Mijn roeping was een geschenk, een daad van God. Alles was genade, geschenk, verrassing. Ik had me nooit zoiets kunnen voorstellen. Het is werkelijk wonderbaarlijk.

Brief van Sint-Jozef

Ik ontdekte dat ik deel uitmaak van het plan van Maria. In Nazareth, toen ik me realiseerde dat Maria een kind verwachtte, overviel me paniek.

Ook interessant

Katholieke Vesting Middelen Evangelisatie

Kunst & Catechese

Catechese door middel van Kunst

Probeer dieper in te gaan op de betekenis van religieuze kunst, of wees in ieder geval bewust van enkele essentiële elementen om de mysteries die elk schilderij bevat waar te nemen. 

Blijf op de hoogte!​

Ontvang alle informatie over het katholieke geloof direct in je inbox.

Delen is evangeliseren!