fbpx

Toen de soldaten Jezus hadden gekruisigd, namen ze zijn kleding en verdeelden deze in vier delen, een deel voor elke soldaat. Maar de tuniek was zonder naad, geweven in één stuk van boven naar beneden. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Laten we deze niet scheuren, maar laten we het lot erover werpen om te beslissen wie het krijgt.’ Zo ging de Schrift in vervulling die zegt: ‘Ze verdeelden mijn kleren onder zich en wierpen het lot over mijn gewaad’, (Johannes 19:23-24)

Beste Theo,

Vandaag wil ik je vertellen over een bijzondere gebeurtenis die mijn leven voorgoed heeft veranderd. Het gaat over een dag die begon als alle andere, maar eindigde met een keerpunt dat ik nooit had kunnen voorspellen.

Op die dag, toen we Jezus hadden gekruisigd, gebeurde er iets onverwachts. We verdeelden Zijn kleding onder elkaar, maar Zijn tuniek, geweven in één stuk zonder naad, werd het onderwerp van een loterij. En tot mijn verbazing viel het lot op mij. Voor iemand die gewend is aan pech en tegenslag, was dit een onverwachte wending van het lot.

Die tuniek, Theo, heeft mijn leven veranderd op manieren die ik niet kan bevatten. Het is meer dan slechts een stuk stof; het is een symbool geworden van troost, warmte en hoop. Telkens wanneer ik me alleen of wanhopig voel, keer ik terug naar die tuniek, en het lijkt alsof het me omarmt met de liefde en genade van Jezus zelf.

Het verhaal achter de tuniek is net zo bijzonder als de tuniek zelf. Het was Maria, de moeder van Jezus, die me vertelde over de liefde en het mededogen van haar zoon. Haar woorden openden mijn ogen voor een nieuwe realiteit, en ik begon te begrijpen dat Jezus’ geschenk van de tuniek niet alleen voor mij was, maar voor iedereen die troost en hoop nodig heeft.

Jezus betaalde een hoge prijs voor ons allen, Theo. Hij gaf Zijn leven aan het kruis, maar Hij gaf ons ook Zijn tuniek als een symbool van Zijn voortdurende liefde en zorg. Telkens wanneer ik de tuniek draag, herinner ik me de genade die mij is geschonken, en ik voel me dankbaar en nederig voor de geschenken die ik heb ontvangen.

Ik hoop dat deze woorden je raken, Theo, en dat je de liefde van Jezus zult ervaren zoals ik dat heb gedaan. Laat Zijn tuniek een bron van troost en hoop voor jou zijn, zoals het dat voor mij is geweest.

Met vriendelijke groet,

De Soldaat van de Tuniek

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!