fbpx

Novenen Herinneringsservice

Ontvang dagelijks een herinnering voor je noveen!

Mis geen enkele dag van je noveen

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Zou je een noveen willen bidden maar wil je er zeker van zijn dat je geen enkele dag mist? Schrijf je dan in voor onze herinneringsservice!

We sturen je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je gemakkelijk kunt volgen en de noveen kunt voltooien.

Hoe werkt het?

  1. Kies de gewenste noveen en schrijf je in met je e-mailadres.
  2. Elke dag gedurende de noveen ontvang je een e-mail met de tekst van die dag.
  3. Volg de gebeden en laat je inspireren door de kracht van de noveen.

Wacht niet langer en sluit je aan bij duizenden anderen christenen die gebruikmaken van onze herinneringsservice!

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn “novena“, dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Judas bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Judas te vragen voor bemiddeling bij een smeekbede die bijzonder nijpend lijkt.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als “tongen van vuur” (Handelingen 2:1-4). Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

Dus, de noveen is een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Hoe bid ik een Noveen?

Als je je bij ons aanmeldt, sturen we je aankondiging voor elke noveen, een herinnering en de dagelijkse gebeden voor de 9 dagen van de noveen. We sturen je ook een e-mail op de feestdag of de laatste dag van de noveen, evenals gedeelde verhoorde gebeden van andere mensen die bij ons bekend zijn gemaakt.

Het enige wat je hoeft te doen is de dagelijkse gebeden met een oprecht hart zeggen. Het is niet nodig om op dezelfde tijd elke dag te bidden (hoewel je dat kunt doen), of te vasten, of de Heilige Rozenkrans te bidden naast de noveen; je kunt echter al deze dingen doen naast het bidden, maar ze zijn niet vereist. Als dat wel het geval is, zullen we het je laten weten in onze e-mails.

Let op! Novenen moeten niet worden gezien als magische bezweringen die gewenste resultaten garanderen. God beheerst het universum en wij controleren zeker God niet. Hij is geen geest in een lamp, maar Hij is een liefdevolle Vader in de hemel. Dit betekent dat wat voor goede intenties we ook bidden, we moeten accepteren dat God weet wat het beste voor ons is, of we Zijn goddelijke bedoeling begrijpen of niet. “Uw wil geschiede” is de juiste houding van elk christelijk gebed.

Desalniettemin herinnert Jezus ons eraan in het Evangelie om volhardend te zijn in gebed en een noveen is een geweldige hulp om dat te doen!

Blijf op de hoogte!​

Ontvang alle informatie over het katholieke geloof direct in je inbox.

Delen is evangeliseren!