fbpx

Moreel en waarden

Lees hier de laatste artikelen

Thema

Moreel en waarden

5 Reden Waarom Moreel Relativisme Verkeerd is

5 Reden Waarom Moreel Relativisme Verkeerd is

In onze moderne samenleving worden we vaak geconfronteerd met het idee van moreel relativisme – de overtuiging dat moraal subjectief is en afhankelijk is van persoonlijke opvattingen en culturele normen.

De 10 Geboden: Een Gids voor Hedendaagse Christenen

De 10 Geboden: Een Gids voor Hedendaagse Christenen

De 10 Geboden zijn een essentieel onderdeel van het katholieke geloof en bieden een tijdloze gids voor het leven. Hoewel ze duizenden jaren oud zijn, zijn de principes en waarden die ze bevatten nog steeds relevant in het moderne leven.

Zegeningen voor Alles en Iedereen

Dit is ongetwijfeld de meest controversiële tekst van het pontificaat van Franciscus en zal in de komende jaren veel inkt doen vloeien

Roddelen: Een destructieve zonde die de gemeenschap schaadt

De Katholieke Kerk beschouwt roddelen als een zware zonde omdat het ingaat tegen de fundamentele waarden van waarheid, naastenliefde en respect. Het schendt het gebod om anderen lief te hebben en te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden.

De Ethiek van Staatscontrole: Een Katholiek Perspectief

De Ethiek van Staatscontrole: Een Katholiek Perspectief

In onze moderne samenleving staat staatscontrole en privacy steeds vaker ter discussie. Maar wat zegt de katholieke ethiek hierover? Deze blog verkent het belang van privacy en individuele vrijheid vanuit een katholiek perspectief. Het respecteren van de menselijke waardigheid en het vinden van een evenwicht tussen veiligheid en vrijheid zijn cruciaal in deze discussie. Ontdek hoe de katholieke sociale leer en subsidiariteit kunnen bijdragen aan een evenwichtige benadering van staatscontrole. Lees verder om meer te weten te komen over de ethische overwegingen rondom dit complexe onderwerp.

Waarom verlaten Duitse bisschoppen de Katholieke Kerk niet?

Waarom verlaten Duitse bisschoppen de Katholieke Kerk niet?

Spanningen tussen de Duitse bisschoppen en het Vaticaan over de voorgestelde hervormingen van de Katholieke Kerk in Duitsland, waaronder de wijding van vrouwen, een einde aan het priestercelibaat en veranderingen in morele seksuele leerstellingen. Het lijkt erop dat de bisschoppen ondanks hun onorthodoxe voorstellen de Kerk niet zullen verlaten. Waarom?

Herontdek jezelf: een zoektocht naar je eigen identiteit

Herontdek jezelf: een zoektocht naar je eigen identiteit

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bij ons hetzelfde: onze essentie.

Homoseksualiteit en de Katholieke Kerk

Homoseksualiteit en de Katholieke Kerk

De leerstellingen van de Kerk over homoseksualiteit en aantrekking tot hetzelfde geslacht zijn duidelijk, genuanceerd, wetenschappelijk en gebaseerd op authentieke psychologie. Maar de meeste katholieken hebben het standpunt niet goed geleerd of vaag gekregen

Vaccins uit geaborteerde foetus

Vaccins uit geaborteerde foetus

Zondigen degenen die bewust en vrijwillig zulke vaccinaties toedienen of ontvangen, wetend dat ze afkomstig zijn van geaborteerde baby’s?

Krachtige preek van kardinaal Burke

Krachtige preek van kardinaal Burke

Kardinaal Raymond Burke heeft de wereld gewaarschuwd voor het gevaar van “bepaalde krachten” die COVID-19 als dekking gebruiken om “angst” te zaaien, de vrijheid en het gezin aan te vallen, en zo de “Great Reset” te bevorderen.

Het Vaticaan en de vaccins

Het Vaticaan en de vaccins

Afgelopen 21 december 2020, publiceerde het Vaticaan, via een belangrijk orgaan, de Congregatie voor de Geloofsleer, een korte tekst met de titel: “Notitie over de ethische aspecten van het gebruik van enkele anti-COVID-19 vaccins”.

Mogen we als christen oordelen? Dit zegt de Bijbel.

Mogen we als christen oordelen? Dit zegt de Bijbel.

Telkens wanneer we iets posten over een controversiële kwestie, zoals abortus, gay pride, enz., Krijgen we onmiddellijk berichten en reacties van mensen met de beschuldiging dat we ‘veroordelend’ zijn, dat de Bijbel ons leert anderen niet te oordelen, dat we dat wel moeten doen. Dat we ons gewoon met onze eigen zaken moeten bemoeien. Maar is dat echt wat de Bijbel leert?

Waarom Catechese?

Waarom Catechese?

Er zijn veel volwassenen, jongeren en kinderen voor wie het geloof geen onderdeel meer van hun leven is. Zelfs als ze...

Andere Themas

Apologetics

Gezin en familie

Moreel en waarden

Christelijk leven

Katholieke geloof

Pro-life

Evangelisatie

Liturgie

Roepingen

Speciale Projecten

roepingsverhalen

Personages uit het Evangelie

Roepingsverhalen van de personages uit het Evangelie die helpen en dienen als leidraad bij het bidden. Dit project heeft als doel proberen te laten zien dat de “roeping” niet beperkt is tot het kiezen van een type leven (priesterschap, huwelijk, leven in een klooster…), maar bestaat uit de unieke, onherhaalbare en exclusieve roeping die God aan ieder van ons doet.

Delen is evangeliseren!