fbpx

De uitdrukking “Schijn bedriegt” herinnert ons eraan dat we niet overhaast moeten oordelen op basis van de eerste indruk. Soms kunnen onze initiële waarnemingen volledig misleidend zijn, en het is van cruciaal belang om voorbij de oppervlakte te kijken.

In een wereld waarin uiterlijkheden vaak als maatstaf worden genomen, is het essentieel om te erkennen dat ware waarde niet altijd zichtbaar is voor het blote oog. Het gaat niet om hoe iemand eruitziet, welke muziek ze luisteren of hoe ze hun vrije tijd doorbrengen, maar eerder om wat er in hun hart leeft.

Het is waar dat externe kenmerken soms een reflectie zijn van interne overtuigingen, maar dit is niet altijd het geval. Daarom is het van belang om vooroordelen opzij te zetten en anderen te leren kennen voorbij oppervlakkige indrukken.

Eduardo Verástegui’s animatiefilm benadrukt dit belangrijke principe. Het herinnert ons eraan dat het de moeite waard is om de tijd te nemen om mensen te begrijpen, om te graven naar de waarden die ze koesteren en de diepten van hun hart te verkennen.

Laten we streven naar een wereld waarin we elkaar begrijpen, niet gebaseerd op uiterlijke schijn, maar op de rijkdom van onze innerlijke wereld. Het is een oproep om niet te oordelen naar de buitenkant, want soms is het meest waardevolle niet altijd direct zichtbaar.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Technologie en relaties: een beschouwing vanuit het katholieke geloof

Om een gezonde balans te vinden tussen technologie en onze relaties, is het belangrijk om grenzen te stellen aan het gebruik ervan.

Twee deugden in tijden van lockdowns

Hier zijn er twee deugden om met elkaar te verbinden in tijden van corona. Er zijn, zoals we weten, veel deugden. We kennen waarschijnlijk allemaal de Goddelijke Deugden: geloof, hoop en liefde. Misschien kennen we ook de Kardinale Deugden: voorzichtigheid, matigheid,...

Hoe je lichaam je dicht bij God brengt tijdens de Veertigdagentijd

Het is niet makkelijk om eigenaar te zijn van ons lichaam en onze daden, omdat we kwetsbaar en complex zijn, maar tijdens de Vasten kunnen we nadenken over hoe we dat kunnen bereiken.

Kleine Details, Grote Vriendschappen

Vriendschap, zoals de video illustreert, is een affectieve en vertrouwensvolle relatie. Het is het vinden van overeenkomsten, het delen van vreugde, zorgen, triomfen en gemeenschappelijke belangen.

“De beste geschenken van het universum”

De film raakt aan een kernvraag die velen zich stellen: waarom voelen we de noodzaak om de “perfecte” kerstcadeaus te kiezen?

10 tips om het beste uit je vakantie te halen

De school is uit, het weer wordt warmer en de ijscoman rijdt weer rond. De zomer is hier! Zomertijd betekent voor veel mensen minder lessen (en minder huiswerk!), kortere werkdagen en vakanties. Het is een gelukkige tijd en ook een geweldige tijd om herinneringen op...

Delen is evangeliseren!