fbpx

De uitdrukking “Schijn bedriegt” herinnert ons eraan dat we niet overhaast moeten oordelen op basis van de eerste indruk. Soms kunnen onze initiële waarnemingen volledig misleidend zijn, en het is van cruciaal belang om voorbij de oppervlakte te kijken.

In een wereld waarin uiterlijkheden vaak als maatstaf worden genomen, is het essentieel om te erkennen dat ware waarde niet altijd zichtbaar is voor het blote oog. Het gaat niet om hoe iemand eruitziet, welke muziek ze luisteren of hoe ze hun vrije tijd doorbrengen, maar eerder om wat er in hun hart leeft.

Het is waar dat externe kenmerken soms een reflectie zijn van interne overtuigingen, maar dit is niet altijd het geval. Daarom is het van belang om vooroordelen opzij te zetten en anderen te leren kennen voorbij oppervlakkige indrukken.

Eduardo Verástegui’s animatiefilm benadrukt dit belangrijke principe. Het herinnert ons eraan dat het de moeite waard is om de tijd te nemen om mensen te begrijpen, om te graven naar de waarden die ze koesteren en de diepten van hun hart te verkennen.

Laten we streven naar een wereld waarin we elkaar begrijpen, niet gebaseerd op uiterlijke schijn, maar op de rijkdom van onze innerlijke wereld. Het is een oproep om niet te oordelen naar de buitenkant, want soms is het meest waardevolle niet altijd direct zichtbaar.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

12 Tips om rekening mee te houden tijdens jouw bekering

Om je te helpen bij deze belangrijke stap, delen we graag 12 tips waar je rekening mee kunt houden tijdens jouw bekering.

Reflecties over emoties en spiritueel leven na het bekijken van “Binnenstebuiten 2”

Degenen onder ons die het geluk hadden om de film “Inside Out” (Binnenstebuiten) in 2015 te zien, waren enthousiast over “Inside Out 2” (Binnenstebuiten 2), die nu in verschillende bioscopen te zien is. Riley's leven, nu in haar adolescentie, belooft nieuwe...

Mogen we als christen oordelen? Dit zegt de Bijbel.

Telkens wanneer we iets posten over een controversiële kwestie, zoals abortus, gay pride, enz., Krijgen we onmiddellijk berichten en reacties van mensen met de beschuldiging dat we ‘veroordelend’ zijn, dat de Bijbel ons leert anderen niet te oordelen, dat we dat wel moeten doen. Dat we ons gewoon met onze eigen zaken moeten bemoeien. Maar is dat echt wat de Bijbel leert?

10 tips om het beste uit je vakantie te halen

De school is uit, het weer wordt warmer en de ijscoman rijdt weer rond. De zomer is hier! Zomertijd betekent voor veel mensen minder lessen (en minder huiswerk!), kortere werkdagen en vakanties. Het is een gelukkige tijd en ook een geweldige tijd om herinneringen op...

8 dingen die elke katholieke christen elke dag zou moeten doen

We begrijpen het. Je hebt al een to-do-lijst die veel te lang is. Maar deze lijst is niet bedoeld om jou, naast jouw drukke agenda, met nog meer taken op te zadelen. Het doel van deze lijst is om één of twee van deze acties toe te gaan passen in je dag. Het is van...

“De beste geschenken van het universum”

De film raakt aan een kernvraag die velen zich stellen: waarom voelen we de noodzaak om de “perfecte” kerstcadeaus te kiezen?

Delen is evangeliseren!