Activiteiten

Activiteiten

Katholieke Vesting faciliteert informatie over meerdere leuke activiteiten, binnen het geloof, voor kinderen (tussen 6 en 12 jaar), jongeren (vanaf 13 jaar) en volwassenen. Denk aan de cursussen, Catechese, maar ook uitjes, kampen, scouting etc.

Eucharistische Aanbidding

Eucharistische Aanbidding

Eucharistische aanbidding is een gebedsvorm binnen de Katholieke Kerk waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden.

Vaak gebeurt dat geknield voor een Hostie in een monstrans op een altaar.

Cursus Catholicism

Cursus Catholicism

Maak kennis met de levende Kerk wereldwijd. In 4 avonden kun je op een ontspannen manier het Katholieke geloof beter verkennen en in 10 avonden krijg je een redelijk plaatje van wat het Kotholieke geloof betekent.

(Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen)

Cursus Youcat

Cursus Katholiek

We lezen teksten uit de ‘Youcat’, een Catechismus voor jongeren, die in een toegankelijke taal het geloof van de Katholieke Kerk uitlegt. Dit is een doorlopende cursus. U kunt zich altijd aansluiten. Aanmelding is niet vereist.

(Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen)

Cursus Katholiek

Alpha Cursus

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Dat kan!
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! 

(Voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen)

Stille Dag voor Jongeren

Stille Dag voor Jongeren

Ben je tussen de 17 en 30 jaar? Denk je wel eens na over je leven? En over Jezus? En over … een leven mét Jezus? Dan ben je van harte welkom op de Stille Dag voor Jongeren!(Voor jongeren vanaf 17 t/m 30 jaar oud)

Duinenkamp BSJ

Duinenkamp 2021
(5-8 mei 2021)

Jaarlijks organiseren de Broeders van Sint Jan het Duinenkamp voor kinderen in de leeftijd 7 – 9 jaar. Dit jaar hopen we van 5 tot 8 mei in Heiloo weer op kamp te kunnen gaan. Het gaat een prachtig feest worden rond het thema “Eucharistie”.
(Voor kinderen tussen 7 en 9 jaar)