fbpx

religieuze kunst

Catechese door midden van Kunst

“Catechese door middel van Kunst”, waar we dieper duiken in de betekenis van religieuze kunst en enkele essentiële elementen onderzoeken om de mysteries van elk schilderij te ontrafelen. Deze zorgvuldig geselecteerde collectie volgt het Nieuwe Testament en biedt een visuele reis door de verhalen die het fundament vormen van het christelijk geloof.

Elk schilderij in deze collectie werpt een uniek licht op gebeurtenissen en personages uit het Nieuwe Testament, waardoor de spirituele dimensie van deze verhalen op een artistieke manier wordt verkend. De afbeeldingen zijn zorgvuldig gekozen om een aanvulling te vormen op de bijbehorende bijbelverzen en om de rijkdom van het geloof visueel over te brengen.

Deze kunstwerken nodigen je uit om het Nieuwe Testament opnieuw te lezen en de verhalen te heroverwegen die de basis vormen van het christelijk geloof. Sta open voor de diepere betekenis achter elke penseelstreek en kleurencombinatie. Verken de nuances en symboliek die kunstenaars hebben gebruikt om de heilige boodschappen vast te leggen die in de Schrift verborgen liggen.

Het doel van “Catechese door middel van Kunst” is om kunst te zien als een venster naar het goddelijke, een visuele catechismus die ons helpt de mysteries van het geloof te begrijpen. Elk schilderij vertelt een verhaal, en elk verhaal draagt bij aan het begrip van de goddelijke openbaring.

Dus, nodigen we je uit om deze verzameling te verkennen, de penseelstreken te overdenken en de symboliek te ontrafelen. Laat de kunstwerken fungeren als metgezellen op je spirituele reis, en moge deze reis je verdiepen in de rijkdom van het Nieuwe Testament en de boodschappen die het bevat. Ga verder en ontdek de diepte van het geloof door de ogen van deze getalenteerde kunstenaars.

De droom van Sint-Jozef door Vicente López Portaña

De droom van Sint-Jozef door Vicente López Portaña

Het is alsof hij in een droom heel dicht bij het bewustzijn is, waardoor hij ziet dat die gedachten niet uit zijn verbeelding komen, maar door een derde, in dit geval een engel, op een transcendente manier worden meegedeeld.

De Visitatie van Raffaello Sanzio Raphael

De Visitatie van Raffaello Sanzio Raphael

Het schilderij toont de scène van de Visitatie, zoals die beschreven wordt in het evangelie van Lucas (1,39-56). We zien Maria en Elisabeth, die elkaar omhelzen in een landschap.

Ook interessant

Catechese door middel van

Brieven van de Personages uit het Evangelie

Een creatieve reis door de roepingsverhalen van enkele bijzondere personages die hun leven deelden met Jezus, waarbij we ons proberen voor te stellen hoe hun reis eruitzag na de impact van hun daden op het leven van Jezus en op ons allemaal.

Blijf op de hoogte!​

Ontvang alle informatie over het katholieke geloof direct in je inbox.

Delen is evangeliseren!