fbpx

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bij ons hetzelfde: onze essentie.

Daarom wil ik je graag een video delen die speciaal gemaakt is voor mensen die zich ongemakkelijk voelen in hun eigen huid. Ik wil je met deze video herinneren aan het feit dat jij nog steeds jezelf bent, ondanks de situaties en mensen om je heen. Tijdens de adolescentie en volwassenheid staan we voor nieuwe uitdagingen en leren we belangrijke lessen. Het is normaal om je een beetje verloren te voelen wat betreft je identiteit, maar we moeten niet bang zijn om onszelf te vragen wie we echt zijn. Integendeel, het is een uitnodiging om onszelf te ontdekken, te duiken in onze innerlijke wereld en antwoorden te vinden op de nieuwe vragen in ons hart. Onthoud, onszelf ontdekken is een avontuur dat ons toelaat om wortels te schieten en te groeien. Dus wees niet bang om jezelf vragen te stellen en ontdek wie je echt bent. Je bent nog steeds jezelf, en dat verandert nooit.

Het is tijd om ons te herinneren wie we zijn en ons weer op ons gemak te voelen in onze eigen huid!

Kijk, soms voelen we ons verloren en weten we niet wie we zijn. Het is normaal met al de veranderingen en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Maar ik wil dat je weet dat je nog steeds jezelf bent, ook al probeert de wereld je te laten vergeten.

Kindertijd en ouderdom zijn speciale momenten waarin we dichter bij onszelf zijn. Maar de adolescentie en volwassenheid zijn als een achtbaan van nieuwe dingen en uitdagingen. Het is normaal om je verward te voelen door al die nieuwigheid.

Maar hier komt het belangrijkste: er is iets in ons dat niet verandert, ongeacht wat er gebeurt in de buitenwereld. Er is een hart met zijn dromen, een authentiek “ik” in de privacy van je ziel. Een “ik” vol talenten die door de Vader zijn gegeven. Dat ben jij. Vergeet het niet!

En aak je geen zorgen als je je verloren voelt en niet weet wie je bent, dat is normaal. Onszelf leren kennen is een avontuur en een constant proces. Het is goed om twijfels te hebben over wie we zijn en wat we willen in het leven. Het feit is dat terwijl we opgroeien, evolueren onze vragen ook en moeten we dieper zoeken naar antwoorden.

Hier komt het binnendringen van onze binnenkant, om die binnenwereld te ontdekken die in ons woont. Als we trouw zijn aan onszelf en ons echt leren kennen, kunnen we genieten van de nuances van onze diepste verlangens. En vergeet niet, ons hart kan ons ook helpen om te antwoorden op die nieuwe twijfels.

In momenten waar je je verward voelt, ga naar God. Hij is er altijd om je te herinneren met zijn liefde en barmhartigheid dat je uniek bent en veel waard. En maak je geen zorgen over onzekerheid of duisternis, je hebt altijd een anker dat je precies houdt waar je moet zijn: God.

Dus heb geen angst om jezelf te vragen wie je bent en wat je in het leven wilt. Het is een opwindend avontuur dat je zal helpen groeien en versterken.

Laten we erop uit gaan!

Door:

Silvia del Rio

Ook interessant

Don Bosco: Een heilige die inspireert!

Zijn passie om te dienen was niet alleen te zien in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijkheid. Hij was beminnelijk, oprecht, warm en vriendelijk, en had een vrolijke en uitbundige persoonlijkheid die aantrekkelijk was voor jongeren.

De Vastentijd, wat is dat?

Christenen van over de hele wereld bereiden zich voor om veertig dagen van bekering, boetedoening en vernieuwing te beleven door middel van opoffering, vasten en abstinentie (onthouding). Deze veertig dagen zullen eindigen in de belangrijkste week van de katholieke...

De gevaren van het verwateren van het geloof

Is het je ooit opgevallen dat er een verband is tussen wat iets ons heeft gekost en de waarde die wij eraan geven? Ik denk dat het ook zo is met ons geloof – waar we vandaag de dag weinig waarde aan geven. Een paar sneakers Ik heb een paar sneakers waar ik ontzettend...

Bezwijk niet voor deze pandemische waanzin

Deze homilie (video hieronder) werd uitgesproken door vader Daniel Nolan, priester van de Petrusbroederschap in het aartsbisdom van Denver (Colorado, VS), op 19 december 2021. Vader Nolan denkt na over het feit dat wanneer mensen Christus verlaten, ze in een...

Geheimen van de Rozenkrans

De Rozenkrans in zijn huidige vorm gaf Maria aan de Heilige Dominicus Guzmán in 1214. Zij gaf het hem om tegen de ketters en zondaars van die tijd te vechten en gaf hem ook opdracht iedereen de Rozenkrans te leren bidden en de toewijding eraan te verspreiden in de...

Van Luther tot het Duitse synode: de geschiedenis herhaalt zich

De Duitse bisschoppen hebben besloten om te breken met de Katholieke Kerk en hebben schismatische beslissingen genomen, zoals het einde van het verplichte celibaat voor priesters en het zegenen van homoseksuele koppels. Een bisschop heeft gewaarschuwd dat dit veel erger is dan wat de Anglicaanse Kerk heeft gedaan, wat heeft geleid tot een schisma. De auteur van de blog gelooft dat dit het begin is van een nieuwe breuk vergelijkbaar met die van Luther, en dat het tijd is voor de paus om in te grijpen en duidelijke regels en absolute verboden in te stellen.

Delen is evangeliseren!