fbpx

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bij ons hetzelfde: onze essentie.

Daarom wil ik je graag een video delen die speciaal gemaakt is voor mensen die zich ongemakkelijk voelen in hun eigen huid. Ik wil je met deze video herinneren aan het feit dat jij nog steeds jezelf bent, ondanks de situaties en mensen om je heen. Tijdens de adolescentie en volwassenheid staan we voor nieuwe uitdagingen en leren we belangrijke lessen. Het is normaal om je een beetje verloren te voelen wat betreft je identiteit, maar we moeten niet bang zijn om onszelf te vragen wie we echt zijn. Integendeel, het is een uitnodiging om onszelf te ontdekken, te duiken in onze innerlijke wereld en antwoorden te vinden op de nieuwe vragen in ons hart. Onthoud, onszelf ontdekken is een avontuur dat ons toelaat om wortels te schieten en te groeien. Dus wees niet bang om jezelf vragen te stellen en ontdek wie je echt bent. Je bent nog steeds jezelf, en dat verandert nooit.

Het is tijd om ons te herinneren wie we zijn en ons weer op ons gemak te voelen in onze eigen huid!

Kijk, soms voelen we ons verloren en weten we niet wie we zijn. Het is normaal met al de veranderingen en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Maar ik wil dat je weet dat je nog steeds jezelf bent, ook al probeert de wereld je te laten vergeten.

Kindertijd en ouderdom zijn speciale momenten waarin we dichter bij onszelf zijn. Maar de adolescentie en volwassenheid zijn als een achtbaan van nieuwe dingen en uitdagingen. Het is normaal om je verward te voelen door al die nieuwigheid.

Maar hier komt het belangrijkste: er is iets in ons dat niet verandert, ongeacht wat er gebeurt in de buitenwereld. Er is een hart met zijn dromen, een authentiek “ik” in de privacy van je ziel. Een “ik” vol talenten die door de Vader zijn gegeven. Dat ben jij. Vergeet het niet!

En aak je geen zorgen als je je verloren voelt en niet weet wie je bent, dat is normaal. Onszelf leren kennen is een avontuur en een constant proces. Het is goed om twijfels te hebben over wie we zijn en wat we willen in het leven. Het feit is dat terwijl we opgroeien, evolueren onze vragen ook en moeten we dieper zoeken naar antwoorden.

Hier komt het binnendringen van onze binnenkant, om die binnenwereld te ontdekken die in ons woont. Als we trouw zijn aan onszelf en ons echt leren kennen, kunnen we genieten van de nuances van onze diepste verlangens. En vergeet niet, ons hart kan ons ook helpen om te antwoorden op die nieuwe twijfels.

In momenten waar je je verward voelt, ga naar God. Hij is er altijd om je te herinneren met zijn liefde en barmhartigheid dat je uniek bent en veel waard. En maak je geen zorgen over onzekerheid of duisternis, je hebt altijd een anker dat je precies houdt waar je moet zijn: God.

Dus heb geen angst om jezelf te vragen wie je bent en wat je in het leven wilt. Het is een opwindend avontuur dat je zal helpen groeien en versterken.

Laten we erop uit gaan!

Door:

Silvia del Rio

Ook interessant

De Katholieke Kerk en homohuwelijken

De Katholieke Kerk mag geen liturgische zegeningen geven aan homoseksuele verbintenissen Katholieke geestelijken mogen echtverbintenissen tussen mensen van hetzelfde geslacht niet zegenen. De Congregatie voor de Geloofsleer van het Vaticaan, het bureau dat over de...

5 manieren om het beste uit de Goede Week te halen

De Goede Week zou voor alle christenen de belangrijkste week van het hele jaar moeten zijn. Een week waarin we het beste van onszelf geven om Christus te ontvangen tijdens de Paasviering. Dat is eigenlijk de bedoeling. We weten echter allemaal dat het dagelijkse leven...

Wat is een kardinaal en waarom benoemt de paus nieuwe kardinalen?

Een kardinaal is een hoge rang binnen de Katholieke Kerk. Ze worden gekozen door de paus en vormen een belangrijk adviesorgaan voor hem. Kardinalen zijn meestal bisschoppen, maar sommige kunnen ook priesters zijn.

De 7 Deugden: Levenslessen van de Kerk

De 7 deugden bieden ons waardevolle levenslessen die ons kunnen helpen bij het ontwikkelen van een deugdzaam leven. Ze vormen een leidraad voor ons gedrag en helpen ons om te groeien in onze relatie met God en onze medemensen.

De donkere kant van Maarten Luther

Als we een zondebok willen vinden op wiens schouders we de ellende kunnen leggen die Duitsland over de wereld heeft gebracht - ik ben er steeds meer van overtuigd dat het ergste kwaadaardige genie van dat land niet Hitler of Bismarck of Frederik de Grote is, maar...

Is het coronavirus een straf van God?

De mening van een Franciscaner monnik. Misschien heb je gemerkt, in deze dagen van pandemie, isolatie en afstand met elkaar, wat de impact van het coronavirus is in verschillende landen en heb je gezien hoe de wereld van God was afgeweken, waarna je je afvraagt: is...

Delen is evangeliseren!