fbpx

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bij ons hetzelfde: onze essentie.

Daarom wil ik je graag een video delen die speciaal gemaakt is voor mensen die zich ongemakkelijk voelen in hun eigen huid. Ik wil je met deze video herinneren aan het feit dat jij nog steeds jezelf bent, ondanks de situaties en mensen om je heen. Tijdens de adolescentie en volwassenheid staan we voor nieuwe uitdagingen en leren we belangrijke lessen. Het is normaal om je een beetje verloren te voelen wat betreft je identiteit, maar we moeten niet bang zijn om onszelf te vragen wie we echt zijn. Integendeel, het is een uitnodiging om onszelf te ontdekken, te duiken in onze innerlijke wereld en antwoorden te vinden op de nieuwe vragen in ons hart. Onthoud, onszelf ontdekken is een avontuur dat ons toelaat om wortels te schieten en te groeien. Dus wees niet bang om jezelf vragen te stellen en ontdek wie je echt bent. Je bent nog steeds jezelf, en dat verandert nooit.

Het is tijd om ons te herinneren wie we zijn en ons weer op ons gemak te voelen in onze eigen huid!

Kijk, soms voelen we ons verloren en weten we niet wie we zijn. Het is normaal met al de veranderingen en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Maar ik wil dat je weet dat je nog steeds jezelf bent, ook al probeert de wereld je te laten vergeten.

Kindertijd en ouderdom zijn speciale momenten waarin we dichter bij onszelf zijn. Maar de adolescentie en volwassenheid zijn als een achtbaan van nieuwe dingen en uitdagingen. Het is normaal om je verward te voelen door al die nieuwigheid.

Maar hier komt het belangrijkste: er is iets in ons dat niet verandert, ongeacht wat er gebeurt in de buitenwereld. Er is een hart met zijn dromen, een authentiek “ik” in de privacy van je ziel. Een “ik” vol talenten die door de Vader zijn gegeven. Dat ben jij. Vergeet het niet!

En aak je geen zorgen als je je verloren voelt en niet weet wie je bent, dat is normaal. Onszelf leren kennen is een avontuur en een constant proces. Het is goed om twijfels te hebben over wie we zijn en wat we willen in het leven. Het feit is dat terwijl we opgroeien, evolueren onze vragen ook en moeten we dieper zoeken naar antwoorden.

Hier komt het binnendringen van onze binnenkant, om die binnenwereld te ontdekken die in ons woont. Als we trouw zijn aan onszelf en ons echt leren kennen, kunnen we genieten van de nuances van onze diepste verlangens. En vergeet niet, ons hart kan ons ook helpen om te antwoorden op die nieuwe twijfels.

In momenten waar je je verward voelt, ga naar God. Hij is er altijd om je te herinneren met zijn liefde en barmhartigheid dat je uniek bent en veel waard. En maak je geen zorgen over onzekerheid of duisternis, je hebt altijd een anker dat je precies houdt waar je moet zijn: God.

Dus heb geen angst om jezelf te vragen wie je bent en wat je in het leven wilt. Het is een opwindend avontuur dat je zal helpen groeien en versterken.

Laten we erop uit gaan!

Door:

Silvia del Rio

Ook interessant

Adventstijd: 3 symbolen voor Kerst

Tijdens de adventstijd bereiden we ons voor op Kerstmis. Advent en Vastentijd zijn de voorbereiding van de twee belangrijkste feesten van het jaar, Kerst en Pasen. Deze feesten hebben belangrijke spirituele betekenissen. Daarom geeft de traditie van de Kerk ons enkele...

Het Angelus (Engel des Heren), hoe bid je het?

Toen ik vroeger naar school ging namen we elke middag een pauze waar we ook het Angelus baden. Ik weet nog dat het iets heel moois was om te zien, hoe alle scholieren en leerkrachten op school een paar minuten stopten met wat ze deden om Onze-Lieve-Vrouw te...

De zeven Sacramenten van de Katholieke Kerk uitgelegd

Wil je meer weten over de Sacramenten of deze aan jouw kind(eren) uitleggen? Maak je geen zorgen. Hier gaan we je proberen te helpen om de juiste woorden te gebruiken, zodat je (of jouw kinderen) ze het goed begrijpen. Wat is een Sacrament? Om te beginnen moeten we...

Het huwelijk van de Maagd Maria van Raphael

We zien Maria en Jozef, die elkaar de hand geven in het bijzijn van de hogepriester, die hun huwelijk inzegent.

De priester is een geschenk van God aan de wereld

In het katholieke geloof speelt de priester een bijzondere rol. Hij is een dienaar van God en een leider binnen de gemeenschap van gelovigen. De bijbel, specifiek de bijbel in gewone taal, biedt ons inzicht in de betekenis en het belang van de priester in het...

Wat is een Dogma?

Een dogma is bindend voor alle katholieken en mag niet worden betwist of genegeerd. Het vereist volledige instemming en gehoorzaamheid van de gelovigen.

Delen is evangeliseren!