fbpx

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bij ons hetzelfde: onze essentie.

Daarom wil ik je graag een video delen die speciaal gemaakt is voor mensen die zich ongemakkelijk voelen in hun eigen huid. Ik wil je met deze video herinneren aan het feit dat jij nog steeds jezelf bent, ondanks de situaties en mensen om je heen. Tijdens de adolescentie en volwassenheid staan we voor nieuwe uitdagingen en leren we belangrijke lessen. Het is normaal om je een beetje verloren te voelen wat betreft je identiteit, maar we moeten niet bang zijn om onszelf te vragen wie we echt zijn. Integendeel, het is een uitnodiging om onszelf te ontdekken, te duiken in onze innerlijke wereld en antwoorden te vinden op de nieuwe vragen in ons hart. Onthoud, onszelf ontdekken is een avontuur dat ons toelaat om wortels te schieten en te groeien. Dus wees niet bang om jezelf vragen te stellen en ontdek wie je echt bent. Je bent nog steeds jezelf, en dat verandert nooit.

Het is tijd om ons te herinneren wie we zijn en ons weer op ons gemak te voelen in onze eigen huid!

Kijk, soms voelen we ons verloren en weten we niet wie we zijn. Het is normaal met al de veranderingen en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Maar ik wil dat je weet dat je nog steeds jezelf bent, ook al probeert de wereld je te laten vergeten.

Kindertijd en ouderdom zijn speciale momenten waarin we dichter bij onszelf zijn. Maar de adolescentie en volwassenheid zijn als een achtbaan van nieuwe dingen en uitdagingen. Het is normaal om je verward te voelen door al die nieuwigheid.

Maar hier komt het belangrijkste: er is iets in ons dat niet verandert, ongeacht wat er gebeurt in de buitenwereld. Er is een hart met zijn dromen, een authentiek “ik” in de privacy van je ziel. Een “ik” vol talenten die door de Vader zijn gegeven. Dat ben jij. Vergeet het niet!

En aak je geen zorgen als je je verloren voelt en niet weet wie je bent, dat is normaal. Onszelf leren kennen is een avontuur en een constant proces. Het is goed om twijfels te hebben over wie we zijn en wat we willen in het leven. Het feit is dat terwijl we opgroeien, evolueren onze vragen ook en moeten we dieper zoeken naar antwoorden.

Hier komt het binnendringen van onze binnenkant, om die binnenwereld te ontdekken die in ons woont. Als we trouw zijn aan onszelf en ons echt leren kennen, kunnen we genieten van de nuances van onze diepste verlangens. En vergeet niet, ons hart kan ons ook helpen om te antwoorden op die nieuwe twijfels.

In momenten waar je je verward voelt, ga naar God. Hij is er altijd om je te herinneren met zijn liefde en barmhartigheid dat je uniek bent en veel waard. En maak je geen zorgen over onzekerheid of duisternis, je hebt altijd een anker dat je precies houdt waar je moet zijn: God.

Dus heb geen angst om jezelf te vragen wie je bent en wat je in het leven wilt. Het is een opwindend avontuur dat je zal helpen groeien en versterken.

Laten we erop uit gaan!

Door:

Silvia del Rio

Ook interessant

Krachtige preek van kardinaal Burke

Kardinaal Raymond Burke heeft de wereld gewaarschuwd voor het gevaar van “bepaalde krachten” die COVID-19 als dekking gebruiken om “angst” te zaaien, de vrijheid en het gezin aan te vallen, en zo de “Great Reset” te bevorderen.

Waarom verkeert de Kerk in zo’n chaos?

Als we naar de Katholieke Kerk van 15 jaar terug kijken , zien we dat het niet was in de staat die het nu is. Om eerlijk te zijn, vraag ik me af hoeveel mensen de kracht hebben om door te gaan met het onderzoek dat hen leidt om te geloven dat de Kerk, de ene is die...

Waarom is de Catechismus zo belangrijk?

To view this content, you must be a member of KatholiekeVesting's Patreon
Already a qualifying Patreon member? Refresh to access this content.

Het Doopsel, het eerste sacrament

Het Doopsel is het fundamentele sacrament van christelijke initiatie.

Mogen katholieken Halloween vieren?

Een exorcist legt de mogelijke gevaren van Halloween uit. Veel katholieken vragen zich af: "Is het oké om Halloween te vieren?" Met de huidige cultuurperceptie van deze feestdag, kan men gemakkelijk denken dat het een zonde zou kunnen zijn of een uitnodiging voor de...

De zeven Sacramenten van de Katholieke Kerk uitgelegd

Wil je meer weten over de Sacramenten of deze aan jouw kind(eren) uitleggen? Maak je geen zorgen. Hier gaan we je proberen te helpen om de juiste woorden te gebruiken, zodat je (of jouw kinderen) ze het goed begrijpen. Wat is een Sacrament? Om te beginnen moeten we...

Delen is evangeliseren!