fbpx
In onze drukke en hectische wereld lijkt het alsof we altijd bezig zijn met van alles en nog wat. We worden overspoeld met verplichtingen, sociale evenementen, werkvergaderingen en andere activiteiten die onze tijd en energie opslokken. In dit alles kan het gemakkelijk zijn om de belangrijkste prioriteit uit het oog te verliezen: onze relatie met God. De Heilige Mis, het hoogtepunt van ons geloofsleven, biedt ons een kostbaar excuus om al het andere te missen en ons te richten op wat werkelijk belangrijk is.

1. Een Tijd van Ontmoeting met God

De Mis is geen gewoon evenement of sociale bijeenkomst. Het is een heilige gelegenheid waarin we de kans krijgen om God persoonlijk te ontmoeten. Tijdens deze viering wordt het offer van Jezus aan het kruis tegenwoordig gesteld en ontvangen we Zijn lichaam en bloed in de Eucharistie. Dit is een intieme en diepgaande ontmoeting met onze Schepper, waarin we ons kunnen openstellen voor Zijn genade en liefde. Het is een tijd waarin we ons hart en geest kunnen richten op God en ons kunnen vernieuwen in Zijn aanwezigheid.

2. Prioriteit Geven aan het Eeuwige

In onze wereld worden we vaak meegesleept door de waan van de dag en de tijdelijke zorgen. De Mis herinnert ons eraan dat er iets groters is dan de wereldse aangelegenheden. Het herinnert ons eraan dat ons uiteindelijke doel de hemel is, waar we voor altijd bij God zullen zijn. Door de Mis als een prioriteit te stellen, erkennen we dat ons spirituele leven van het grootste belang is en dat we ons moeten richten op het eeuwige in plaats van alleen maar bezig te zijn met het tijdelijke.

3. Een Moment van Rust en Vrede

In de drukte van ons dagelijks leven kan het moeilijk zijn om momenten van rust en vrede te vinden. De Heilige Mis biedt een kostbare gelegenheid om even te ontsnappen aan de hectiek van de wereld en innerlijke vrede te ervaren. In de Mis worden we uitgenodigd om stil te worden, te reflecteren en ons hart te openen voor Gods aanwezigheid. Het is een moment van stilte en gebed waarin we tot rust kunnen komen en ons kunnen verbinden met de diepere aspecten van ons geloof en ons innerlijke leven.

4. Gemeenschap en Verbondenheid

De Mis, ook bekend als de Eucharistieviering, is niet alleen een individuele ervaring, maar ook een gemeenschappelijke viering. Het is een gelegenheid waarin gelovigen samenkomen als één lichaam van Christus. We delen in het gebed, de liederen en de sacramenten. Door de Mis bij te wonen, maken we deel uit van een grotere gemeenschap van gelovigen die ons ondersteunen, bemoedigen en inspireren op ons geloofspad. Het is een gelegenheid om verbondenheid te ervaren en ons geloof te delen met anderen.

De Heilige Mis is veel meer dan alleen een religieus ritueel. Het is een kostbaar excuus om al het andere te missen en ons te richten op wat werkelijk belangrijk is: onze relatie met God, ons spirituele leven en onze gemeenschap van gelovigen. In de Eucharistieviering vinden we een tijd van ontmoeting met God, een herinnering aan het eeuwige, een moment van rust en vrede, en een gelegenheid om gemeenschap en verbondenheid te ervaren. Laten we de waarde van de Mis erkennen en prioriteit geven aan deze kostbare gelegenheid om ons geloof te voeden en te verdiepen.

Lees meer over de Mis:
Catechismus van de Katholieke Kerk, paragrafen 1324-1419

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Krachtige preek van kardinaal Burke

Kardinaal Raymond Burke heeft de wereld gewaarschuwd voor het gevaar van “bepaalde krachten” die COVID-19 als dekking gebruiken om “angst” te zaaien, de vrijheid en het gezin aan te vallen, en zo de “Great Reset” te bevorderen.

Instelling van de Eucharistie

Jezus heeft de Eucharistie ingesteld, met dezelfde woorden die tijdens de Consecratie worden gebruikt. Deze vinden we in de Evangeliën van Mattheus, Marcus en Lucas. In het Evangelie van Johannes wordt dat niet verteld maar in hoofdstuk 6 heeft Jezus het erg...

Technologie en relaties: een beschouwing vanuit het katholieke geloof

Om een gezonde balans te vinden tussen technologie en onze relaties, is het belangrijk om grenzen te stellen aan het gebruik ervan.

De Heilige Mis zal nooit meer hetzelfde zijn nadat je dit hebt gezien [Video]

De film ‘The Veil Removed’, geproduceerd door Greg Krajewski en RD Delgado, laat op een zeer krachtige manier zien wat er gebeurt tijdens elke Heilige Mis in elke katholieke kerk over de hele wereld. Neem 5 minuten van je tijd en bekijk deze korte video. Je zult nooit...

Wonderen gekoppeld aan de Rozenkrans

De Rozenkrans – als spiritueel wapen tegen het kwaad – heeft een zeer lange en kostbare geschiedenis.

Er ontstaat tirannie en de Kerk laat het gebeuren

Deze homilie (video hieronder) werd uitgesproken door vader Daniel Nolan, priester van de priesterbroederschap Sint Petrus in het aartsbisdom van Denver (Colorado, VS), op het feest van de Heilige Familie. Vader Nolan verkondigt moedig dat hij gedwongen is zich uit te...

Delen is evangeliseren!