fbpx

We willen dit uitzonderlijke filmproject van Fr. John Hollowell graag promoten. Het is een crowd funded-documentaire over homoseksualiteit en de Katholieke Kerk, waarbij krachtige verhalen, prachtige beelden en opzwepende muziek worden gebruikt om misvattingen over de positie van de Kerk weg te nemen. Deze film is echter zes jaar lang bijna onopgemerkt gebleven.

De film heet ‘The Third Way‘ (derde weg of derde manier in het Nederlands), een allusie op het katholieke standpunt over homoseksualiteit, dat zowel anti-homo-intolerantie enerzijds en de onvoorwaardelijke goedkeuring van homoseksuele handelingen anderzijds verwerpt.

Prachtig en ontroerend, de film bevat getuigenissen uit de hand van trouwe katholieken die worstelen met homoseksuele aantrekkingen. De meesten van hen waren nauw betrokken bij de gayscene voordat ze zich tot kuisheid begaven. Hun ervaringen werpen nieuw licht en laten zien hoe katholieken andere mensen, die zich tot hetzelfde geslacht aangetrokken voelen, kunnen helpen. Hun verhalen bevestigen uiteindelijk de grote vreugde en vrijheid, die te vinden is in de leer van de Katholieke Kerk, een ‘third way’ gericht op authentieke liefde.

Neem dertig minuten de tijd en bekijk de hele documentaire hieronder. Je zult nergens anders een krachtigere en opbeurende film vinden dan deze:

Hieronder vind je enkele vragen en antwoorden over de film en zijn boodschap:

Wat is de grootste verwarring rond de leer van de Katholieke Kerk over homoseksualiteit?

De grootste verwarring is dat goede, trouwe katholieken vaak zeer agressief worden verteld wat hun Kerk gelooft en leert, door mensen die de standpunten van de Katholieke Kerk of de redenen voor die standpunten niet echt begrijpen.

De leerstellingen van de kerk over homoseksualiteit en aantrekking tot hetzelfde geslacht zijn duidelijk, genuanceerd, wetenschappelijk en gebaseerd op authentieke psychologie. De meeste katholieken hebben echter het standpunt niet goed geleerd of slechts vaag onthouden. Dus als degenen buiten de Kerk katholieken willen vertellen wat ze geloven, zijn de meesten niet in staat om te reageren.

Hoe is de leer van de Katholieke Kerk over ‘natuurwet’ van toepassing op homoseksualiteit?

‘Natuurwet’ is een oud-filosofisch / -theologisch concept dat zegt dat er dingen zijn waarvan alle mensen weten dat ze goed en fout zijn, ongeacht of ze in God geloven. ‘Natuurwet’ wordt ook gebruikt om te verwijzen naar het feit dat mensen een aard hebben, en als we dingen doen die tegen onze aard zijn, kunnen we niet anders dan ellendig zijn. Homoseksuele activiteiten is in strijd met beide concepten en toepassingen van de Natuurwet.

Wat als iemand zich aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht terwijl hij/zij de leer van de Kerk wil volgen?

Het advies voor hen zou zijn om te luisteren naar de vele andere katholieken die zich ook aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht en natuurlijk de Kerk als een bron van grote troost, medeleven en leiding gebruiken. Er zijn een aantal geweldige auteurs die op een krachtige manier hebben geschreven over hun katholieke geloof en hun aantrekking tot hetzelfde geslacht. Probeer het eens en luister naar wat ze te zeggen hebben.

Probeer in contact te komen met iemand die uit dezelfde leefsituatie komt, die jou kan helpen door alle verwarring die er is over wat de Kerk eigenlijk over dit onderwerp leert, heen te zien.

Als jij niet echt weet wat de Kerk over dit onderwerp leert, en ook niet weet waarom de Kerk leert wat zij doet, bekijk dan deze documentaire en je zult absoluut verbaasd en volledig verrast zijn.

Je kunt altijd contact opnemen met Katholieke Vesting hierover.

Boeken:

Naast de film ‘The Third Way’ willen we ook deze geweldige bronnen aanbevelen voor iedereen die worstelt met, of meer wil weten over, de leringen van de Kerk over homoseksualiteit:

– Catholic Teaching on Homosexuality: New Paths to Understanding door Fr. Lou Cameli
– Homosexuality and the Catholic Church: Clear Answers to Difficult Questions door Fr. John Harvey
– Sexual Authenticity: An Intimate Reflection on Homosexuality and Catholicism door Melinda Selmys
– The Courage to be Chaste door Fr. Benedict Groeschel
– The Truth of Homosexuality: The Cry of the Faithful door Fr. John Harvey

Blogs en websites:

– Blackstone Films 
– Courage
– Father John Hollowell


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

Seksueel misbruik

Herontdek jezelf: een zoektocht naar je eigen identiteit

Heb jij je ooit verloren gevoeld in het leven? Ben je je wel eens afgevraagd wie je echt bent? Je bent niet alleen, veel mensen gaan door dit soort dingen. Terwijl we door het leven gaan, ervaren we veranderingen en situaties die ons uit evenwicht brengen. Maar ondanks alles blijft er altijd iets bi…
Verder lezen…
Rooms Katholieke kerk - homoseksualiteit - homohuwelijk

De Katholieke Kerk en homohuwelijken

De Katholieke Kerk mag geen liturgische zegeningen geven aan homoseksuele verbintenissen Katholieke geestelijken mogen echtverbintenissen tussen mensen van hetzelfde geslacht niet zegenen. De Congregatie voor de Geloofsleer van het Vaticaan, het bureau dat over de juiste leer van de katholiek…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!