fbpx

Een exorcist legt de mogelijke gevaren van Halloween uit.

Veel katholieken vragen zich af: “Is het oké om Halloween te vieren?”

Met de huidige cultuurperceptie van deze feestdag, kan men gemakkelijk denken dat het een zonde zou kunnen zijn of een uitnodiging voor de demonische.

Maar volgens exorcist Vader Vincent Lampert, het is eigenlijk de manier waarop het wordt gevierd die een uitnodiging tot het kwaad kan zijn.

Laten we eerst eens kijken naar enkele feiten over Halloween en waar het vandaan kwam. Onderstaande foto is een geweldige uitleg!

Halloween’s geschiedenis en tradities:

Halloween vieren - katholiek christen

Wat een exorcist zegt over Halloween en zijn mogelijke gevaren:

In een artikel gepubliceerd op Catholic Online, Vr. Vincent Lampert, een exorcist in het aartsbisdom Indianapolis, legde uit dat ouders zich bewust moeten zijn van de christelijke oorsprong van dit feest en moeten vermijden het kwaad te verheerlijken.

Vr. Lampert zegt dat hij niets verkeerds ziet als kinderen zich verkleden in onschuldige kostuums, zoals een cowboy of Assepoester, en om snoep te vragen. “Dat is allemaal goed, gewoon leuk.”

Hij voegde eraan toe dat het ook prima is om je als een geest te kleden met een laken en wat gaten erin.

Het artikel legt vervolgens uit dat er gevaar schuilt in kostuums die ‘opzettelijk het kwaad verheerlijken en mensen angst genereren’. Bovendien is het gevaarlijk, zelfs als het ‘gewoon voor de lol’ is.

Vr. Lampert verwijst vervolgens naar Deuteronomium 18 en legt uit dat het hoofdstuk “gaat over geesten van de doden niet proberen te raadplegen en degenen die zich bezighouden met magie, hekserij en dergelijke niet te benaderen, vragen stellen, etc…”

Waarom? Hij zegt dat het “in strijd is met een kerkelijk gebod over andere dingen boven onze relatie met God te stellen.”

“En dat zou het gevaar van Halloween kunnen zijn. Dat God op de een of andere manier verloren gaat in dit alles, de religieuze connotatie verloren gaat en dat mensen uiteindelijk het kwaad aanroepen en verheerlijken.”

Boze geesten hebben niet meer gezag op Halloween:

Vr. Lampert zegt ook dat “de duivel en boze geesten geen extra autoriteit hebben op Halloween”. Hij zegt dat het is wat mensen doen dat de duivel uitnodigt. “Misschien door de manier waarop ze die dag vieren, nodigen ze eigenlijk meer kwaad uit in hun leven.” Terwijl het kwaad vaak wordt verheerlijkt op Halloween, stelde Vr. Lampert voor dat ouders deze tijd gebruiken als een ‘leermoment’. “We zitten niet echt rond de tafel te praten over waarom bepaalde praktijken niet bevorderlijk zijn voor ons katholieke geloof en onze katholieke identiteit. Ik denk dat het geweldig zou zijn om Halloween te gebruiken als een leermoment.”

Bron: Catholic Online


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen:

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

De devotie tot Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans moedigt katholieken aan om regelmatig de rozenkrans te bidden als een manier om deugden te cultiveren, de band met God te versterken en geestelijke zegeningen te verkrijgen.…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!