Een exorcist legt de mogelijke gevaren van Halloween uit.

Veel katholieken vragen zich af: “Is het oké om Halloween te vieren?”

Met de huidige cultuurperceptie van deze feestdag, kan men gemakkelijk denken dat het een zonde zou kunnen zijn of een uitnodiging voor de demonische.

Maar volgens exorcist Vader Vincent Lampert, het is eigenlijk de manier waarop het wordt gevierd die een uitnodiging tot het kwaad kan zijn.

Laten we eerst eens kijken naar enkele feiten over Halloween en waar het vandaan kwam. Onderstaande foto is een geweldige uitleg!

Halloween’s geschiedenis en tradities:

Halloween vieren - katholiek christen

Wat een exorcist zegt over Halloween en zijn mogelijke gevaren:

In een artikel gepubliceerd op Catholic Online, Vr. Vincent Lampert, een exorcist in het aartsbisdom Indianapolis, legde uit dat ouders zich bewust moeten zijn van de christelijke oorsprong van dit feest en moeten vermijden het kwaad te verheerlijken.

Vr. Lampert zegt dat hij niets verkeerds ziet als kinderen zich verkleden in onschuldige kostuums, zoals een cowboy of Assepoester, en om snoep te vragen. “Dat is allemaal goed, gewoon leuk.”

Hij voegde eraan toe dat het ook prima is om je als een geest te kleden met een laken en wat gaten erin.

Het artikel legt vervolgens uit dat er gevaar schuilt in kostuums die ‘opzettelijk het kwaad verheerlijken en mensen angst genereren’. Bovendien is het gevaarlijk, zelfs als het ‘gewoon voor de lol’ is.

Vr. Lampert verwijst vervolgens naar Deuteronomium 18 en legt uit dat het hoofdstuk “gaat over geesten van de doden niet proberen te raadplegen en degenen die zich bezighouden met magie, hekserij en dergelijke niet te benaderen, vragen stellen, etc…”

Waarom? Hij zegt dat het “in strijd is met een kerkelijk gebod over andere dingen boven onze relatie met God te stellen.”

“En dat zou het gevaar van Halloween kunnen zijn. Dat God op de een of andere manier verloren gaat in dit alles, de religieuze connotatie verloren gaat en dat mensen uiteindelijk het kwaad aanroepen en verheerlijken.”

Boze geesten hebben niet meer gezag op Halloween:

Vr. Lampert zegt ook dat “de duivel en boze geesten geen extra autoriteit hebben op Halloween”. Hij zegt dat het is wat mensen doen dat de duivel uitnodigt. “Misschien door de manier waarop ze die dag vieren, nodigen ze eigenlijk meer kwaad uit in hun leven.” Terwijl het kwaad vaak wordt verheerlijkt op Halloween, stelde Vr. Lampert voor dat ouders deze tijd gebruiken als een ‘leermoment’. “We zitten niet echt rond de tafel te praten over waarom bepaalde praktijken niet bevorderlijk zijn voor ons katholieke geloof en onze katholieke identiteit. Ik denk dat het geweldig zou zijn om Halloween te gebruiken als een leermoment.”

Bron: Catholic Online


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen:

Waar komt Weesgegroet vandaan

Waar komt het gebed Weesgegroet vandaan?

Sint Louis-Marie de Montfort zei ooit dat ‘de redding van de hele wereld begon met het Weesgegroet’. Daarom is de redding van elke persoon verbonden met dit gebed. Het is dus belangrijk dat we beter weten wat we bidden en waarom we het bidden. In dit artikel gaan we regel voor regel opsplitsen: w…
Verder lezen…
Pater Hubert Schiffer Wonder Fatima Hiroshima

Fatima Wonder tijdens de 2de Wereldoorlog

Dit ongelooflijke verhaal gaat over pater Hubert Schiffer, die 30 jaar oud was toen de atoombom recht boven zijn hoofd ontplofte in Hiroshima. Hij overleefde het niet alleen, maar leefde nog 33 jaar gezond. Vroeg op 6 augustus 1945 cirkelde een eenzame Amerikaanse B-29 bommenwerper boven Hiroshim…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!