fbpx

Een exorcist legt de mogelijke gevaren van Halloween uit

Veel katholieken vragen zich af: “Is het oké om Halloween te vieren?”

Met de huidige cultuurperceptie van deze feestdag, kan men gemakkelijk denken dat het een zonde zou kunnen zijn of een uitnodiging voor de demonische.

Maar volgens exorcist Vader Vincent Lampert, het is eigenlijk de manier waarop het wordt gevierd die een uitnodiging tot het kwaad kan zijn.

Laten we eerst eens kijken naar enkele feiten over Halloween en waar het vandaan kwam. Onderstaande foto is een geweldige uitleg!

Halloween’s geschiedenis en tradities

Wat een exorcist zegt over Halloween en zijn mogelijke gevaren.

In een artikel gepubliceerd op Catholic Online, Vr. Vincent Lampert, een exorcist in het aartsbisdom Indianapolis, legde uit dat ouders zich bewust moeten zijn van de christelijke oorsprong van dit feest en moeten vermijden het kwaad te verheerlijken.

Vr. Lampert zegt dat hij niets verkeerds ziet als kinderen zich verkleden in onschuldige kostuums, zoals een cowboy of Assepoester, en om snoep te vragen. “Dat is allemaal goed, gewoon leuk.”

Hij voegde eraan toe dat het ook prima is om je als een geest te kleden met een laken en wat gaten erin.

Het artikel legt vervolgens uit dat er gevaar schuilt in kostuums die ‘opzettelijk het kwaad verheerlijken en mensen angst genereren’. Bovendien is het gevaarlijk, zelfs als het ‘gewoon voor de lol’ is.

Vr. Lampert verwijst vervolgens naar Deuteronomium 18 en legt uit dat het hoofdstuk “gaat over geesten van de doden niet proberen te raadplegen en degenen die zich bezighouden met magie, hekserij en dergelijke niet te benaderen, vragen stellen, etc…”

Waarom? Hij zegt dat het “in strijd is met een kerkelijk gebod over andere dingen boven onze relatie met God te stellen.”

“En dat zou het gevaar van Halloween kunnen zijn. Dat God op de een of andere manier verloren gaat in dit alles, de religieuze connotatie verloren gaat en dat mensen uiteindelijk het kwaad aanroepen en verheerlijken.”

Boze geesten hebben niet meer gezag op Halloween

Vr. Lampert zegt ook dat “de duivel en boze geesten geen extra autoriteit hebben op Halloween”. Hij zegt dat het is wat mensen doen dat de duivel uitnodigt. “Misschien door de manier waarop ze die dag vieren, nodigen ze eigenlijk meer kwaad uit in hun leven.” Terwijl het kwaad vaak wordt verheerlijkt op Halloween, stelde Vr. Lampert voor dat ouders deze tijd gebruiken als een ‘leermoment’. “We zitten niet echt rond de tafel te praten over waarom bepaalde praktijken niet bevorderlijk zijn voor ons katholieke geloof en onze katholieke identiteit. Ik denk dat het geweldig zou zijn om Halloween te gebruiken als een leermoment.”

Bron: Catholic Online

Silvia del Rio

Ook interessant

Duitsland en de Kerk: (opnieuw) dreiging van ketterij en schisma

De Duitse bisschoppen hebben hun “synodale weg” afgerond, wat leidde tot goedkeuring van controversiële hervormingen zoals de zegening van homoseksuele en gescheiden stellen, vrouwelijk diaconaat en de mogelijkheid voor leken om te preken en sacramenten toe te dienen. Er is bezorgdheid over een mogelijk schisma.

De Heilige Mis zal nooit meer hetzelfde zijn nadat je dit hebt gezien [Video]

De film ‘The Veil Removed’, geproduceerd door Greg Krajewski en RD Delgado, laat op een zeer krachtige manier zien wat er gebeurt tijdens elke Heilige Mis in elke katholieke kerk over de hele wereld. Neem 5 minuten van je tijd en bekijk deze korte video. Je zult nooit...

Hoe bid je de Rozenkrans?

De oorsprong van de Rozenkrans gaat terug tot het jaar 800 maar het gebed is in de loop van de tijd veranderd tot de manier waarop we het nu bidden. De Rozenkrans nodigt ons uit om over het leven van Jezus en de heilige Maria na te denken. Alleen of samen kunnen we...

Het Vaticaan en de vaccins

Afgelopen 21 december 2020, publiceerde het Vaticaan, via een belangrijk orgaan, de Congregatie voor de Geloofsleer, een korte tekst met de titel: “Notitie over de ethische aspecten van het gebruik van enkele anti-COVID-19 vaccins”.

Mogen we als christen oordelen? Dit zegt de Bijbel.

Telkens wanneer we iets posten over een controversiële kwestie, zoals abortus, gay pride, enz., Krijgen we onmiddellijk berichten en reacties van mensen met de beschuldiging dat we ‘veroordelend’ zijn, dat de Bijbel ons leert anderen niet te oordelen, dat we dat wel moeten doen. Dat we ons gewoon met onze eigen zaken moeten bemoeien. Maar is dat echt wat de Bijbel leert?

Wat de hemelvaart ons kan leren als we ons door God verlaten voelen

“Hemelvaart lijkt me een van de vaagste feestdagen...” Kreeg ik een keer te horen. Jezus besteedde dertig jaar aan het voorbereiden van Zijn missie, drie jaar aan het prediken van Zijn missie, drie dagen aan lijden, sterven en opstaan ​​om Zijn missie te voltooien....

Delen is evangeliseren!