fbpx

De mening van een Franciscaner monnik.

coronavirus straf van god

Misschien heb je gemerkt, in deze dagen van pandemie, isolatie en afstand met elkaar, wat de impact van het coronavirus is in verschillende landen en heb je gezien hoe de wereld van God was afgeweken, waarna je je afvraagt: is deze epidemie een straf?

Als je jezelf deze vraag hebt gesteld, of nog niet, maar je hebt die zorg, dan ben je niet de enige. Pater Regis Scanlon, Franciscaner monnik, heeft het zichzelf ook gevraagd. Deze priester van de Orde van de Kapucijner Minderbroeders probeert een antwoord te geven.

In dit artikel delen we enkele uittreksels uit deze interessante reflectie die ons in deze tijd van crisis oproept.

De waarschuwingen van de Maagd Maria en de bestraffing:

Onze Lieve Vrouw van Fatima heeft gewaarschuwd dat God de wereld zou straffen, tenzij de Kerk en de wereldleiders de zonde verzetten, vooral de zonden van onreinheid.

Onze Lieve Vrouw Fatima

Zou het coronavirus een door God gezonden straf kunnen zijn, in het bijzonder voor zonden van onreinheid (ontucht, overspel, sodomie, enz.) en het grote kwaad van abortus?

Heeft God dan het coronavirus gestuurd om de mensen van de hele wereld te straffen? Ik geloof niet dat God het coronavirus heeft ‘gestuurd’. Blijkbaar is het virus afkomstig uit China en er wordt gespeculeerd dat het resultaat was van de onzorgvuldigheid van wetenschappers die in laboratoria met dit virus werken of van de bevolking die schadelijk voedsel en dieren consumeert, zoals vleermuizen, enzovoort. Het moet heel duidelijk gezegd worden dat God geen virussen hoeft te sturen om mensen op de wereld te straffen. Mensen, inclusief kerkelijke en burgerlijke regeringen, zijn heel goed in staat om op eigen kracht de boel te verpesten.

Waar Gods straf wel om de hoek komt kijken, is het feit dat God toegestaan heeft ​​dat dit virus zich voordoet (Hij had het kunnen voorkomen) en nu stopt Hij het ook niet.

Waarom zou God het virus überhaupt toelaten? Als we er in de profetieën van Onze Lieve Vrouw in Fatima, la Salette, Akita, Amerika, etc., geloven, laat God het virus toe zodat mensen zich zouden bekeren van hun zonden en hun slechte leven zouden veranderen. Hij laat toe dat dit virus elk land ter wereld lamlegde, zodat mensen wakker zouden worden, zouden stoppen met het begaan van onzuivere handelingen en zouden stoppen met het doden van hun kinderen door middel van abortus.

Maar er is meer. God kan en zal dit virus niet stoppen tenzij Hij inziet dat de individuele persoon of natie van plan is te stoppen met zondigen, vooral met onreinheid en abortus. Dit komt omdat God niet kan meewerken aan het kwaad. Daarom zal God geen verlichting van dit virus of elk ander kwaad schenken, zodat mensen terug kunnen gaan naar het doden van hun kinderen en het begaan van onzuivere handelingen. Dit komt omdat Hij een goede God is en nooit betrokken kan zijn bij het helpen van kwaad. Het kwaad helpen bloeien is het werk van Satan en zijn volgelingen.

Hoe lang nog met het coronavirus?

derde-geheim-fatima

Iedereen vraagt ​​zich af hoelang we door dit virus zullen worden opgesloten. Een antwoord is dat wetenschappers op wereldniveau misschien een effectief vaccin zullen vinden om het coronavirus onder controle te houden. Maar we moeten ons niet laten misleiden tot zelfgenoegzaamheid.

God is er nog steeds bij betrokken, Hij heeft ons een waarschuwing gestuurd via Zijn Moeder, en Hij wacht op een reactie van ons. Door de geschiedenis heen heeft Hij rampen zoals oorlogen en natuurrampen gebruikt om mensen tot berouw te roepen. Het is niet genoeg dat we alleen bidden om verlichting van deze wereldwijde ziekte. We moeten ook iets doen, en dat is vastbesloten zijn om niet meer te zondigen. Zoals de heilige Jakobus zegt: “Geloof zonder werken is zo dood als een lichaam zonder adem” (Jacobus. 2:26).

Mensen zouden ook de woorden van Jezus moeten herinneren tot de verlamde man die Hij bij het zwembad van Bethesda genas: “Kijk, het gaat goed met je; zondig niet meer, zodat je niets ergers overkomt” (Joh. 5:14). Christus’ woorden zijn duidelijk. Over zonde valt niet te onderhandelen! Tenzij de mensen van de wereld stoppen met het begaan van onzuivere handelingen en andere zonden zoals het doden van kinderen in de baarmoeder, kunnen we verwachten dat er meer calamiteiten zullen gebeuren, precies zoals Onze Lieve Vrouw in al Haar verschijningen heeft gewaarschuwd.


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

De donkere kant van Maarten Luther

Als we een zondebok willen vinden op wiens schouders we de ellende kunnen leggen die Duitsland over de wereld heeft gebracht – ik ben er steeds meer van overtuigd dat het ergste kwaadaardige genie van dat land niet Hitler of Bismarck of Frederik de Grote is, maar Maarten Luther. William Ralph Ing…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!