fbpx

Toen zij die om Hem heen stonden, bemerkten wat er ging gebeuren, vroegen ze: ‘Heer, zullen we met het zwaard erop inslaan?’ En een van hen gaf de knecht van de hogepriester een slag en hieuw hem het rechteroor af. Maar Jezus greep in en zei: ‘Laat het hierbij.’ En Hij raakte het oor aan en genas hem. (Lucas 22:49-51)

Beste Theo,

Ik schrijf je deze brief om mijn ervaring met jou te delen, een ervaring die mijn leven voorgoed heeft veranderd. Ik ben Malchus, de soldaat die zijn oor verloor in die noodlottige ontmoeting met Petrus en Jezus.

De pijn die ik voelde toen Petrus zijn zwaard trok, was onbeschrijflijk. Het geluid van mijn eigen geschreeuw vulde mijn oren terwijl ik op de grond viel, verdoofd door de intense pijn. Maar wat er daarna gebeurde, Theo, was iets buitengewoons. Ik begon te horen op een manier die ik niet eerder had ervaren, alsof mijn verlies van gehoor me toegang gaf tot een dieper begrip.

Het was alsof Jezus, zonder woorden, tot me sprak, me geruststelde en me vertelde dat Hij bij me was. Hij wilde me genezen, me laten horen wat echt belangrijk was, niet met mijn oren, maar met mijn hart. Hij liet me zien dat het luisteren naar de tekenen van innerlijke vrede en liefde belangrijker was dan het horen van uiterlijke geluiden.

Ik besefte dat Petrus, zonder het te beseffen, me de grootste gunst had bewezen door me tijdelijk te bevrijden van al het externe lawaai, zodat ik kon luisteren naar de innerlijke muziek van mijn ziel.

Theo, soms moeten we iets verliezen om echt te kunnen horen, om de diepere boodschappen van het leven te begrijpen. Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om met je hart te luisteren en de ware betekenis te vinden achter de oppervlakkige geluiden van de wereld.

Met vriendelijke groet,

Malchus, de soldaat met het oor

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!