fbpx

“Waaraan heb ik het te danken, dat de moeder van mijn Heer naar mij toe komt?” (Lucas 1, 43)

Beste Theo,

Het is met grote vreugde en dankbaarheid dat ik deze woorden met je deel, in de hoop dat ze een glimp werpen op de wonderbaarlijke gebeurtenissen in mijn leven.

“Wie ben ik dat de moeder van mijn Heer naar mij toe komt?” (Lucas 1:43) Deze gedachten bleven door mijn hoofd gaan toen Maria, de Moeder van de Messias, mij bezocht. Waarom zou zij, zo gezegend en heilig, naar mij komen? Ik begreep het niet volledig, maar Maria is zo’n nederige en liefdevolle ziel. Ze stopt geen moment extra bij zichzelf, leeft om anderen gelukkig te maken en slaagt daarin als niemand anders. Met haar aan mijn zijde voel ik geen angst meer. De aanwezigheid van Maria maakt alles gemakkelijk, zelfs de komst van Johannes, een energieke jongen die al vreugde voelt bij het voelen van Maria’s nabijheid.

Moeder worden aan het einde van mijn leven was iets wat ik nooit had verwacht, maar God bewaarde het beste voor het laatst. Zacharias, mijn man, blijft bezorgd vragen stellen over mijn welzijn, maar ik kan alleen maar verwonderd zijn over Gods genade. Ik wil niet in slaap vallen uit angst dat dit alles slechts een droom is. Gods goedheid is grenzeloos. Ik bad jarenlang voor een kind, en toen het onmogelijk leek, schonk Hij me de grootste zegen onder alle vrouwen.

Gods plannen zijn altijd vol verrassingen. Ik heb geleerd om geen berekeningen meer te maken, want wat ik nu zie, had ik nooit durven dromen. Mijn nicht Maria draagt de Messias en ik wacht op de voorloper. Als dit me eerder was verteld, zou ik het als een grap hebben beschouwd. Maar God houdt ervan om conventies te doorbreken, plannen te veranderen en ons te verrassen. Hij koestert het onverwachte en houdt van mysteries.

Toen alle hoop verloren leek, greep God in en veranderde alles. Ik dacht dat God misschien geen vertrouwen had in mijn capaciteiten als moeder, maar ik verwijt Hem dat niet. Tegelijkertijd wilde ik het zo graag dat ik weigerde te geloven dat God mijn verlangen zou negeren. Toen alle hoop verloren leek, gebeurde het onmogelijke in de tempel, zoals je wellicht al weet. Gabriël en mijn man Zacharias ontmoetten elkaar. Het was een moment van ongelooflijke genade en vreugde. Ik begon te beseffen dat het beste deel van mijn leven nog moest komen.

Dank u, mijn God, voor uw goedheid en onverwachte zegeningen. Wanneer Zacharias weer kan spreken, zal ik hem duizend keer de les lezen over Gods genade. Ik geloof niet dat hij het nogmaals zal riskeren.

Met liefde en zegeningen,

Elizabeth, de nicht van de Moeder van de Messias

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!