fbpx

Op het zien van de ster werden zij vervuld van overgrote vreugde. Zij gingen het huis binnen, zagen er het Kind met zijn moeder Maria en op hun knieën neer vallend betuigden zij het hun hulde. Zij haalden hun schatten te voorschijn en boden het geschenken aan: goud, wierook en mirre. (Matteüs 2, 10-11)

Beste Theo,

Het is met vreugde en oprechtheid dat ik je schrijf, de beheerder van de schat, degene wiens vreugde ligt in het geven van geschenken aan anderen. Het is mijn roeping, mijn levenswerk, en ik ben er trots op.

Mijn naam, Caspar, betekent “beheerder van de schat” in het Perzisch. Het is een naam die mijn passie weerspiegelt om magie en vreugde te verspreiden. Voor mij is beheren synoniem aan geven, en hoe meer ik geef, hoe meer mijn schat lijkt te groeien. Het is een oneindige bron van vreugde en overvloed, en ik koester het privilege om anderen gelukkig te maken.

Mijn grootste opdracht kwam toen de ster verscheen en we op weg waren naar de pasgeboren Koning der Joden. Ik moest nadenken over de geschenken, drie unieke gaven met diepe betekenis en symboliek. Het moesten geen gewone geschenken zijn, maar geschenken die de waarde van het Kind weerspiegelden.

Ik heb urenlang nagedacht en talloze ideeën afgewezen totdat ik besloot het eenvoudig te houden. Puur goud, het meest verheven, symboliseerde de Koning der koningen. Wierook, het meest verheven, droegen Melchior en Balthasar om de pasgeboren koning te aanbidden. Mirre, het meest gevoelige, bracht ik mee vanwege zijn genezende eigenschappen.

Tijdens de reis vertelde ik hen duizend verhalen over het aanbieden van elk geschenk, maar angst sloop binnen en twijfels kwamen op. Zou mijn keuze wel gepast zijn? Het overkwam me altijd.

Toen we aankwamen, boog ik me ter aarde. Ik wilde niet opstaan van schaamte, maar het Kind Jezus brabbelde en wees naar onze kisten. Zijn gezicht lichtte op door het goud, en ondanks dat mijn geschenk klein leek naast Zijn goddelijke aanwezigheid, was Hij er blij mee.

Ik zal nooit de glimlach van Jezus en Maria vergeten, de verrassing en vreugde die ze uitten bij het openen van onze geschenken. Het was een moment dat ik voor altijd in mijn hart draag.

Nu, bij elk cadeau dat ik geef, probeer ik de glimlach van Jezus en Maria te zien, de vreugde die voortkomt uit het schenken. Mijn schat groeit misschien niet in fysieke waarde, maar de glimlach van gelukkige harten maakt het onmetelijk rijk.

Moge je leven gevuld zijn met vreugde en magie, en moge je ook ontdekken dat het ware geluk ligt in het delen van je schat met anderen.

Met warme groeten,

Caspar

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!