fbpx

Toen dan Jezus te Betlehem in Juda geboren was ten tijde van koning Herodes, kwamen er te Jeruzalem Wijzen uit het oosten en vroegen: “Waar is de pasgeboren koning der Joden? Want wij hebben zijn ster in het oosten gezien en zijn gekomen om Hem onze hulde te brengen.” (Matteüs 2, 1-2)

Beste Theo,

Ik schrijf je met een hart vervuld van verwondering en vreugde, om mijn reis met jou te delen, een reis die begon met een ster.

“Toen Jezus geboren werd in Bethlehem in Judea, ten tijde van koning Herodes, kwamen er wijzen uit het oosten naar Jeruzalem.” Mijn zoektocht begon met de verschijning van een buitengewone ster, een glinsterend juweeltje dat toekomst, projectie en mogelijkheden beloofde. Het was niet zomaar een ster; het was “de” ster. Als jij het zoals ik had gezien, zou je dezelfde weg hebben gekozen. Het was zo uniek, zo uitnodigend voor een avontuurlijke geest en een hart dat hunkerde naar meer.

De ster was klein, subtiel en onopvallend, maar dat maakte het juist zo betoverend. Het was geen verblindende krachtpatser, maar eerder een stille uitnodiging voor een avontuur, een oproep aan een hart dat voelde dat er meer moest zijn dan het bekende.

Mijn moeder, altijd wijs, zei dat ik iets groots in het leven moest vinden om niet te verwelken. Die ster was mijn kans. De boeken spraken vaag, maar we, Balthasar, Caspar en ik, wisten dat dit teken het sleutelmoment in de geschiedenis was. En dus begonnen we te wachten, te turen naar de lucht, en namen we beurten om de ster te bewaken.

Ik was ongeduldig en zat al op mijn kameel te wachten zodra de ster verscheen. Balthasar bereidde proviand voor, en Caspar zorgde voor de geschenken. De twijfels waren er, maar de opwinding om deel uit te maken van dit unieke moment was ongeëvenaard.

Onderweg naar Bethlehem peinsden we over onze dromen, over de betekenis van de Messias voor de mensheid. Wat ik hoopte te vinden, was iets dat mijn dorst naar meer, mijn onrust en mijn ontevredenheid kon stillen.

En toen zagen we hen: een jong echtpaar met een kind, ogenschijnlijk eenvoudig, maar met een nobele uitstraling die mijn hart raakte. In de armen van Maria lag een kind, niet koninklijk ogend, maar het straalde iets uit. Het was geen verbluffende kracht, maar eerder een uitnodiging om in Zijn hart binnen te gaan, om Zijn liefde te ervaren, om Zijn kwetsbaarheid te omarmen.

Die ontmoeting heeft mijn leven veranderd. Mijn hart vond eindelijk wat het zocht, en het was totaal onverwacht. De ster mag dan verdwenen zijn, maar ik ben nu onder bevel van de Koning der koningen. Zijn liefde begeleidt me en vult mijn ziel met licht en vreugde die elke dag groeit.

Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik heb geleerd geen plannen te maken en me te laten verrassen. En dat maakt me diep gelukkig.

Met vriendelijke groeten,

Melchior

Deze (fictieve) brieven van de personages uit het Evangelie, geschreven aan jou, helpen je om te bidden en mediteren over het leven van onze Heer Jezus Christus.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Jozef van Arimatea

Brief van Jozef van Arimatea

Toen het avond was geworden kwam een rijk man, een zekere Jozef van Arimatea. die zich ook als leerling bij Jezus had...

Delen is evangeliseren!