fbpx

Vandaag wil ik het graag hebben over Don Bosco, een man die mijn hart sneller doet slaan en een waarachtig voorbeeld voor ons is. Don Bosco was een katholieke priester en opvoeder uit de 19e eeuw die zijn leven wijdde aan het helpen van jongeren in nood.

Zijn passie om te dienen was niet alleen te zien in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijkheid. Hij was beminnelijk, oprecht, warm en vriendelijk, en had een vrolijke en uitbundige persoonlijkheid die aantrekkelijk was voor jongeren. Hij had een scherp verstand en was altijd op zoek naar manieren om te groeien en te leren, wat hem tot een beschaafde en creatieve persoon maakte.

Don Bosco richtte verschillende scholen en jeugdcentra op en was altijd bezig met het bieden van leiding en ondersteuning aan jongeren die het moeilijk hadden. Hij geloofde in hen en investeerde tijd en energie om hen te helpen groeien en te bloeien. Zijn grootste doel was om jongeren op te leiden tot verantwoordelijke en productieve burgers die zich zouden inzetten voor de samenleving.

Ik vind dat Don Bosco een ongelooflijk inspirerend voorbeeld is voor ons allemaal, jong en oud. Hij toont ons hoe we met passie en inzet kunnen dienen en hoe we onze talenten kunnen inzetten om anderen te helpen. Zijn warmte en vriendelijkheid maken hem ook aantrekkelijk voor ons, en zijn beschaafde en creatieve aanpak laat zien dat we altijd kunnen blijven groeien en ons verder kunnen ontwikkelen. Dat is toch geweldig!

Laten we Don Bosco volgen in zijn passie, warmte, en inzet voor anderen, voor al voor de jeugd. Laten we ons verder ontwikkelen en onze talenten inzetten om een verschil te maken in de wereld om ons heen. Want net als Don Bosco geloven wij, in Katholieke Vesting, in jongeren en willen we ze helpen om succesvolle mensen te worden met uitzonderlijke spirituele kwaliteiten, zoals toewijding aan God, compassie voor anderen, wijsheid en leiderschap, verdraagzaamheid, offerbereidheid en moed.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Het martelaarschap van Sint Andreas van Rubens

Het is een dramatisch en emotioneel tafereel, dat de toeschouwer raakt.

Waarom is de Catechismus zo belangrijk?

De Catechismus fungeert ook als een betrouwbaar referentiepunt in tijden van twijfel. Het biedt gefundeerde uitleg over de katholieke leer en kan ons helpen om onze twijfels te begrijpen en te overwinnen.

Liefde overwint haat: de betekenis van het kruis voor christenen

God respecteert de menselijke vrijheid, zelfs als die vrijheid wordt gebruikt om schade aan te richten. God betreurt het niet dat Hij de mensen vrijheid heeft gegeven, zelfs niet toen die vrijheid leidde tot de dood van Jezus aan het kruis.

Valentijnsdag oppervlakkig… of juist niet?

Vandaag is het Valentijnsdag, maar ik ken veel mensen die niet van Valentijnsdag houden. Ze zeggen dat het een oppervlakkige, commerciële dag  is. In hun woorden: ‘Het is te commercieel, een excuus om meer te verkopen en de liefde te verwarren met het sensuele.’...

Twee deugden in tijden van lockdowns

Hier zijn er twee deugden om met elkaar te verbinden in tijden van corona. Er zijn, zoals we weten, veel deugden. We kennen waarschijnlijk allemaal de Goddelijke Deugden: geloof, hoop en liefde. Misschien kennen we ook de Kardinale Deugden: voorzichtigheid, matigheid,...

De gevaren van het verwateren van het geloof

Is het je ooit opgevallen dat er een verband is tussen wat iets ons heeft gekost en de waarde die wij eraan geven? Ik denk dat het ook zo is met ons geloof – waar we vandaag de dag weinig waarde aan geven. Een paar sneakers Ik heb een paar sneakers waar ik ontzettend...

Delen is evangeliseren!