fbpx

Vandaag wil ik het graag hebben over Don Bosco, een man die mijn hart sneller doet slaan en een waarachtig voorbeeld voor ons is. Don Bosco was een katholieke priester en opvoeder uit de 19e eeuw die zijn leven wijdde aan het helpen van jongeren in nood.

Zijn passie om te dienen was niet alleen te zien in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijkheid. Hij was beminnelijk, oprecht, warm en vriendelijk, en had een vrolijke en uitbundige persoonlijkheid die aantrekkelijk was voor jongeren. Hij had een scherp verstand en was altijd op zoek naar manieren om te groeien en te leren, wat hem tot een beschaafde en creatieve persoon maakte.

Don Bosco richtte verschillende scholen en jeugdcentra op en was altijd bezig met het bieden van leiding en ondersteuning aan jongeren die het moeilijk hadden. Hij geloofde in hen en investeerde tijd en energie om hen te helpen groeien en te bloeien. Zijn grootste doel was om jongeren op te leiden tot verantwoordelijke en productieve burgers die zich zouden inzetten voor de samenleving.

Ik vind dat Don Bosco een ongelooflijk inspirerend voorbeeld is voor ons allemaal, jong en oud. Hij toont ons hoe we met passie en inzet kunnen dienen en hoe we onze talenten kunnen inzetten om anderen te helpen. Zijn warmte en vriendelijkheid maken hem ook aantrekkelijk voor ons, en zijn beschaafde en creatieve aanpak laat zien dat we altijd kunnen blijven groeien en ons verder kunnen ontwikkelen. Dat is toch geweldig!

Laten we Don Bosco volgen in zijn passie, warmte, en inzet voor anderen, voor al voor de jeugd. Laten we ons verder ontwikkelen en onze talenten inzetten om een verschil te maken in de wereld om ons heen. Want net als Don Bosco geloven wij, in Katholieke Vesting, in jongeren en willen we ze helpen om succesvolle mensen te worden met uitzonderlijke spirituele kwaliteiten, zoals toewijding aan God, compassie voor anderen, wijsheid en leiderschap, verdraagzaamheid, offerbereidheid en moed.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

Brief van Anna de moeder van de Maagd Maria

Ik, Heilige Anna, ben de bevoorrechte moeder van de Maagd Maria, en ik koester het voorrecht om met jou mijn liefdevolle herinneringen te delen.

“Het gebedenboek voor vermoeide ouders” – een boek voor jou en jouw gezin!

Dit boek biedt praktische hulp en inspiratie voor ouders die worstelen om hun gebedsleven in evenwicht te brengen met hun drukke gezinsleven.

Rozenkrans – Droevige Geheimen

De Droevige Geheimen van de Rozenkrans worden op dinsdag en vrijdag geboden. 1. Jezus bidt in doodsangst tot zijn hemelse Vader “Hij liep van hen weg, ging ongeveer een steenworp verder, wierp zich op de knieën en bad: ‘Vader, als Gij wilt, laat dan deze beker...

Heilige Aartsengel Michaël

FEESTDAG 29 SEPTEMBER Heilige Aartsengel Michaël is het model van de christelijke krijger vanwege de standvastigheid die hij toonde door legioenen verdoemde geesten in de hel te werpen. Hij is de strijder van God die niet zal tolereren dat de goddelijke Majesteit...

Heilige Bernadette Soubirous

FEESTDAG 16 APRIL Heilige Bernadette Soubirous was de oudste van een gezin van 9 kinderen, van wie er alleen vier de volwassen leeftijd zouden bereiken. Ze was dochter van een molenaar genaamd Francis Soubirous. Ook was ze een echtgenote genaamd Louise Casterot. Samen...

Een symbool van trouw en verbinding: de rode lamp in de kerk

Dit licht brengt ons dichter bij Maria en Jezus en omhult de gelovigen, creërende een gevoel van samenhorigheid. Tegelijkertijd is de vlam sereen en aangeboden aan God, wat het offer symboliseert.

Delen is evangeliseren!