fbpx

Vandaag wil ik het graag hebben over Don Bosco, een man die mijn hart sneller doet slaan en een waarachtig voorbeeld voor ons is. Don Bosco was een katholieke priester en opvoeder uit de 19e eeuw die zijn leven wijdde aan het helpen van jongeren in nood.

Zijn passie om te dienen was niet alleen te zien in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijkheid. Hij was beminnelijk, oprecht, warm en vriendelijk, en had een vrolijke en uitbundige persoonlijkheid die aantrekkelijk was voor jongeren. Hij had een scherp verstand en was altijd op zoek naar manieren om te groeien en te leren, wat hem tot een beschaafde en creatieve persoon maakte.

Don Bosco richtte verschillende scholen en jeugdcentra op en was altijd bezig met het bieden van leiding en ondersteuning aan jongeren die het moeilijk hadden. Hij geloofde in hen en investeerde tijd en energie om hen te helpen groeien en te bloeien. Zijn grootste doel was om jongeren op te leiden tot verantwoordelijke en productieve burgers die zich zouden inzetten voor de samenleving.

Ik vind dat Don Bosco een ongelooflijk inspirerend voorbeeld is voor ons allemaal, jong en oud. Hij toont ons hoe we met passie en inzet kunnen dienen en hoe we onze talenten kunnen inzetten om anderen te helpen. Zijn warmte en vriendelijkheid maken hem ook aantrekkelijk voor ons, en zijn beschaafde en creatieve aanpak laat zien dat we altijd kunnen blijven groeien en ons verder kunnen ontwikkelen. Dat is toch geweldig!

Laten we Don Bosco volgen in zijn passie, warmte, en inzet voor anderen, voor al voor de jeugd. Laten we ons verder ontwikkelen en onze talenten inzetten om een verschil te maken in de wereld om ons heen. Want net als Don Bosco geloven wij, in Katholieke Vesting, in jongeren en willen we ze helpen om succesvolle mensen te worden met uitzonderlijke spirituele kwaliteiten, zoals toewijding aan God, compassie voor anderen, wijsheid en leiderschap, verdraagzaamheid, offerbereidheid en moed.

Door:

Juan Diego Escartín

Ook interessant

In welke volgorde zou ik de Bijbel kunnen lezen?

De Bijbel bestaat uit 73 boeken die op verschillende tijdstippen zijn geschreven, dus het lineair lezen kan best ingewikkeld zijn. Veel mensen beginnen de Bijbel te lezen maar worden heel snel ontmoedigd omdat ze geen goede leiding hebben. Het is belangrijk om te...

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

De devotie tot Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans moedigt katholieken aan om regelmatig de rozenkrans te bidden als een manier om deugden te cultiveren, de band met God te versterken en geestelijke zegeningen te verkrijgen.

Brief van Caspar een van de wijzen uit het Oosten

Mijn grootste opdracht kwam toen de ster verscheen en we op weg waren naar de pasgeboren Koning der Joden.

Het Doopsel, het eerste sacrament

Het Doopsel is het fundamentele sacrament van christelijke initiatie.

Wat kunnen we leren van Heilige Maria Goretti?

FEESTDAG 6 JULI Op 24 juni 1950 verzamelde een menigte van 250.000 mensen zich voor de heiligverklaring van een twaalfjarig meisje op het Sint-Pietersplein in Rome. Maria Goretti stierf terwijl ze zich verzette tegen een poging tot verkrachting. Maria was de derde van...

Wie was Sint-Maarten?

De 11e van de 11e… Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook de feestdag van Sint-Maarten! Sint-Maarten, het is een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens fruit (of steeds vaker...

Delen is evangeliseren!