fbpx
Ik wil iets met je delen dat de laatste tijd in mijn gedachten rondspookt: wat zou er in de wereld gebeuren als alle priesters zouden verdwijnen? Het is een diepgaande vraag die ons uitnodigt om na te denken over de onschatbare rol die deze mannen van geloof spelen in onze samenleving en in ons leven.

Onlangs vierden we Pasen, een moment om na te denken over de geschenken die Jezus ons heeft nagelaten op Witte Donderdag. Onder deze geschenken bevindt zich het sacrament van het priesterschap, ingesteld door Christus zelf tijdens het Laatste Avondmaal. Priesters voorzien ons niet alleen van de sacramenten, zoals de Eucharistie en de Biecht, maar zijn ook levende getuigen van Jezus’ liefde voor elk van ons.

Het is waar dat sommigen de belangrijkheid van priesters in twijfel kunnen trekken, door zich uitsluitend te concentreren op hun daden en werken. Echter, de ware waarde van een priester gaat verder dan zijn externe acties. Zijn identiteit wordt gemarkeerd door een goddelijke roeping, door ambassadeurs van Christus op aarde te zijn.

Het is makkelijk om in de verleiding te komen om priesters te beoordelen op basis van hun fouten of de schandalen die de Kerk in het verleden hebben geschokt. Maar we mogen het licht dat veel priesters brengen in de duisternis niet uit het oog verliezen. In tijden van ziekte of lijden kan de aanwezigheid van een priester een straal van hoop zijn, een tastbare herinnering aan Gods liefde en barmhartigheid.

Persoonlijk heb ik de belangrijkheid van priesters in mijn leven ervaren, vooral in moeilijke tijden. Hun spirituele begeleiding en bemoedigende woorden zijn als een balsem voor mijn ziel geweest, mij herinnerend dat ik nooit alleen ben op mijn geloofspad.

Daarom moedig ik je aan om na te denken over de waarde van priesters in jouw leven en in de wereld om je heen. Ze zijn een geschenk van God, een manifestatie van Zijn liefde en genade in ons leven. Laten we dankbaar zijn voor hun aanwezigheid en bidden voor hun volharding en trouw in hun roeping.

Gastschrijver

Ook interessant

Zegeningen voor Alles en Iedereen

Dit is ongetwijfeld de meest controversiële tekst van het pontificaat van Franciscus en zal in de komende jaren veel inkt doen vloeien

De aanbidding van de herders van Murillo

We zien Maria, Jozef en het kind Jezus in het midden van het schilderij, omringd door een groep herders, die hun geschenken en hun eerbetoon aanbieden.

Brief van Herodes I, bijgenaamd “de Grote”

Ik beoordeel mezelf niet gunstig. Mijn angst dreef me tot wreedheid en haat.

Vaccins uit geaborteerde foetus

Zondigen degenen die bewust en vrijwillig zulke vaccinaties toedienen of ontvangen, wetend dat ze afkomstig zijn van geaborteerde baby’s?

Waarom verkeert de Kerk in zo’n chaos?

Als we naar de Katholieke Kerk van 15 jaar terug kijken , zien we dat het niet was in de staat die het nu is. Om eerlijk te zijn, vraag ik me af hoeveel mensen de kracht hebben om door te gaan met het onderzoek dat hen leidt om te geloven dat de Kerk, de ene is die...

In welke volgorde zou ik de Bijbel kunnen lezen?

De Bijbel bestaat uit 73 boeken die op verschillende tijdstippen zijn geschreven, dus het lineair lezen kan best ingewikkeld zijn. Veel mensen beginnen de Bijbel te lezen maar worden heel snel ontmoedigd omdat ze geen goede leiding hebben. Het is belangrijk om te...

Delen is evangeliseren!