fbpx

Ontdek de Ware Betekenis van Geschenken tijdens Kerst

Het is weer die tijd van het jaar – de feestdagen staan voor de deur, en de zoektocht naar het perfecte cadeau is begonnen. In een wereld waarin we soms vergeten wat echt belangrijk is, brengt de film “De beste geschenken van het universum” een verfrissende kijk op het geven van cadeaus tijdens de kerstperiode.

De film, geproduceerd door de Zwitserse warenhuisketen Manor AG, belicht de komische rivaliteit tussen een jong stel dat probeert elkaar te overtreffen in het vinden van het meest spectaculaire cadeau. Van een pluizige knuffelkat tot een echte kitten, van een gouden pepita tot een authentieke Mona Lisa – de competitie escaleert snel.

Het hoogtepunt van de rivaliteit komt wanneer een buitenaardse ster uit de ruimte wordt gepresenteerd als het ultieme geschenk. Maar de uiteindelijke boodschap van Manor AG is duidelijk: het meest waardevolle cadeau is niet het meest buitengewone, maar het meest attente en zorgvuldig uitgekozen geschenk.

Deze boodschap weerspiegelt diepgaande overwegingen over waarom we vaak zo vastbesloten zijn om het “perfecte” kerstcadeau te kiezen. Het kan zijn dat onze verborgen ijdelheid, het verlangen naar erkenning of de drang om indruk te maken op anderen ons aanzet tot buitensporige inspanningen om bepaalde mensen te overstelpen met geschenken.

Waarom willen we de ‘perfecte’ kerstcadeaus kiezen?

De film raakt aan een kernvraag die velen zich stellen: waarom voelen we de noodzaak om de “perfecte” kerstcadeaus te kiezen? Het antwoord kan deels liggen in het streven naar persoonlijke voldoening en het versterken van ons eigen ego. Studies, zoals die van professor Peggy Liu van de Universiteit van Pittsburgh, suggereren dat mensen die genieten van het geven van cadeaus, dit doen omdat het hen een gevoel van triomf geeft.

Maar kunnen we echt liefde meten aan de hand van geschenken?

Ver voorbij de materiële manifestaties van genegenheid begrijpen we dat echte liefde veel dieper gaat. De film en de boodschap die het overbrengt, herinneren ons eraan dat het sentiment achter het cadeau uiteindelijk belangrijker is dan de waarde ervan.

De komende feestdagen staan vaak in het teken van een overvloed aan cadeaus, maar laten we niet vergeten waar het werkelijk om draait. Kerst is niet alleen een tijd van uitwisseling van materiële zaken, maar ook een periode waarin we stilstaan bij de ware betekenis van de feestdagen.

De geboorte van Jezus in Bethlehem herinnert ons aan de boodschap van vrede op aarde en de heiligheid van het gezin. Kerst gaat over het vieren van de belofte van verlossing, vergeving en eeuwig leven. Midden in alle drukte van ‘cadeaushopping’ en feestelijke versieringen mogen we niet uit het oog verliezen waarom we deze feestdagen vieren.

Hoe geef je deze kerst?

Laat ons dus niet ophouden met het geven van cadeaus aan onze dierbaren, maar laten we dit doen met een dieper begrip van de kerstgedachte. Laten we geschenken geven die vreugde brengen en tegelijkertijd nuttig zijn voor de ontvanger. Misschien iets eenvoudigs, zelfgemaakt, met een persoonlijk tintje dat hen dichter bij God brengt.

“De beste geschenken van het universum” herinnert ons eraan dat de ware betekenis van kerst niet ligt in de buitengewone geschenken, maar in de liefdevolle aandacht en zorg die we eraan besteden. Laten we deze kerstperiode aangrijpen om niet alleen te geven, maar om liefde en vreugde te verspreiden op een manier die de harten van anderen raakt en hen dichter bij de ware betekenis van Kerstmis brengt.

Gastschrijver

Ook interessant

Waarom geeft Jezus zichzelf aan ons als eten en drinken in de Eucharistie?

Jezus geeft zichzelf aan ons in de Eucharistie als geestelijk voedsel, omdat Hij van ons houdt. Gods hele plan voor onze redding is gericht op onze deelname aan het leven van de Drie-eenheid, de gemeenschap van Vader, Zoon en Heilige Geest. Ons aandeel in dit leven...

De Heilige Mis zal nooit meer hetzelfde zijn nadat je dit hebt gezien [Video]

De film ‘The Veil Removed’, geproduceerd door Greg Krajewski en RD Delgado, laat op een zeer krachtige manier zien wat er gebeurt tijdens elke Heilige Mis in elke katholieke kerk over de hele wereld. Neem 5 minuten van je tijd en bekijk deze korte video. Je zult nooit...

De Vlucht naar Egypte door Giotto di Bondone

Wanneer we naar het schilderij kijken, worden we getransporteerd naar het moment waarop een engel Jozef waarschuwt in een droom.

De Visitatie van Raffaello Sanzio Raphael

Het schilderij toont de scène van de Visitatie, zoals die beschreven wordt in het evangelie van Lucas (1,39-56). We zien Maria en Elisabeth, die elkaar omhelzen in een landschap.

Vijf bijzondere bezienswaardigheden: Waarom moet je hier als Katholiek zijn geweest?

Met haar 2000 jaar lange geschiedenis kent de Katholieke Kerk een hoop bijzondere monumenten en bezienswaardigheden over de hele wereld.

Waar komt het gebed Weesgegroet vandaan?

Sint Louis-Marie de Montfort zei ooit dat ‘de redding van de hele wereld begon met het Weesgegroet’. Daarom is de redding van elke persoon verbonden met dit gebed. Het is dus belangrijk dat we beter weten wat we bidden en waarom we het bidden. In dit artikel gaan we...

Delen is evangeliseren!