fbpx

De Rozenkrans in zijn huidige vorm gaf Maria aan de Heilige Dominicus Guzmán in 1214. Zij gaf het hem om tegen de ketters en zondaars van die tijd te vechten en gaf hem ook opdracht iedereen de Rozenkrans te leren bidden en de toewijding eraan te verspreiden in de wereld.

Hoe de Rozenkrans bidden

Daarom bidden katholieken over de hele wereld de Rozenkrans, begeleid van de meditatie van 15 Geheimen over het leven van onze Heer Jezus en de Heilige Maria. In 2002 introduceerde paus Johannes Paulus II 5 extra Geheimen: de Geheimen van Licht.

Vandaag de dag zijn er dus 20 Geheimen bij de Rozenkrans verdeeld in vier groepen: Blijde Geheimen, Droevige Geheimen, Glorievolle Geheimen en de Geheimen van Licht. Deze Geheimen worden traditioneel verdeeld door de dagen van de week.

Om de Rozenkrans te bidden begin je met het aankondigen, met eerbied, van het bijbehorende Geheim, gevolgd door een korte meditatie. Het is geen eenvoudige herhaling van gebedjes maar een ware reis door de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Jezus Christus en de Maagd Maria. Tegelijkertijd bieden we onze dank aan en vragen om de bemiddeling van onze hemelse Moeder voor onze intenties.

Na het aankondigen van het Geheim en de kort meditatie bidden we een Onze Vader gevolgd door 10 Weesgegroetjes en eindigden met het Eer aan de Vader. Meer informatie over het bidden van de Rozenkrans kun je hier vinden.

Geheimen van de Rozenkrans:



Katholieke Vesting Middelen Evangelisatie

Door:
Juan Diego Escartín
(in samenwerking met Catholic-Link)


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen:

Delen is evangeliseren!