fbpx

Op 25 juli 1317 gebeurde er een Eucharistisch Mirakel in Viversel, nabij Hasselt. Een Hostie begon te bloeden na ontwijding.

Een priester in Viversel in België werd gevraagd om het Heilig Sacrament te brengen naar een zieke man in het dorp. De priester ging het huis binnen met de geconsacreerde Hostie in een Ciborium. Hij zette de Ciborium op een tafel en ging toen naar de familie van de zieke man toe om te praten.

Ondertussen zag een familielid, die in de staat van doodzonde verkeerde, de Ciborium. Ontroerd door nieuwsgierigheid verwijderde hij de deksel en hield de geconsacreerde Hostie vast. De Hostie begon te bloeden.

Geschrokken gooide hij de Hostie terug in het heilige vat en haastte zich weg.

Toen de priester de zieke de Heilige Communie ging geven, vond hij het Ciborium onbedekt en de Hostie bevlekt met bloed. Onzeker over hoe verder te gaan, zocht de priester zijn bisschop en vertelde hij hem over de gebeurtenis. De bisschop realiseerde zich dat het een bovennatuurlijke manifestatie van de Eucharistie was en zei hem om die reden de Hostie mee te nemen naar de kerk van de cisterciënzerzusters in Herkenrode.

Eucharistisch wonder in Hasselt België

Het cisterciënzerklooster van Herkenrode ligt in de buurt van Luik in België en werd gesticht in de 12e eeuw. Vanwege de eerbiedwaardige reputatie van de religieuze gemeenschap koos de bisschop voor deze locatie. Hij was ervan overtuigd dat dit de meest geschikte plaats was om de wonderbaarlijke Hostie te houden.

De priester ging naar het klooster toe. Zodra hij aankwam, beschreef hij wat er met de nonnen was gebeurd. Vervolgens gingen ze samen de kerk binnen en naderden het altaar.

Toen de priester de tabernakel opende, kreeg hij een visioen van Christus gekroond met doornen. Het visioen werd ook door de mensen in de kerk gezien. Onze Heer leek een speciaal teken te geven dat Hij wenste dat de Hostie daar zou blijven.

Door het visioen en de aanwezigheid van de Miraculeuze Hostie werd Herkenrode een van de bekendste bedevaartsoorden van België.

De Heilige Hostie van Herkenrode bleef in de kerk tot 1796 toen de nonnen door de Franse Revolutie uit het klooster werden verdreven.

In die vreselijke crisis werd de Hostie toevertrouwd aan de zorg van verschillende families en werd de Hostie uiteindelijk verborgen in een metalen doos die in de keukenmuur was ingebed.

In 1804 werd de Hostie uit zijn schuilplaats gehaald en in plechtige processie naar de Sint-Quentinkathedraal in Hasselt gedragen.

Deze kerk heeft prachtige gotische architectuur en werd gebouwd in de veertiende eeuw. De muren zijn versierd met indrukwekkende schilderijen uit de zestiende en zeventiende eeuw. De muren illustreren de gebeurtenissen in het verhaal van het wonder. Maar veel belangrijker dan het gebouw en de schoonheid van de kathedraal van Hasselt, is het reliekschrijn met de Heilige Hostie van het opmerkelijke eucharistische wonder dat plaatsvond in 1317. Het is perfect bewaard gebleven zonder enig chemisch ingrediënt. De reliekschrijn werd op een speciaal altaar geplaatst om de verering van de gelovigen te ontvangen.

BRON: America needs Fatima


.

Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Schendingen van de mensenrechten

Er ontstaat tirannie en de Kerk laat het gebeuren

Deze homilie (video hieronder) werd uitgesproken door vader Daniel Nolan, priester van de priesterbroederschap Sint Petrus in het aartsbisdom van Denver (Colorado, VS), op het feest van de Heilige Familie. Vader Nolan verkondigt moedig dat hij gedwongen is zich uit te spreken vanwege de vervolgi…
Verder lezen…

Bezwijk niet voor deze pandemische waanzin

Deze homilie (video hieronder) werd uitgesproken door vader Daniel Nolan, priester van de Petrusbroederschap in het aartsbisdom van Denver (Colorado, VS), op 19 december 2021. Vader Nolan denkt na over het feit dat wanneer mensen Christus verlaten, ze in een waanwereld beginnen te leven. “God hee…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!