fbpx

September is de maand van de Bijbel voor de Katholieke Kerk.

September maand van de Bijbel - Heilige Hieronymus
Heilige Hieronymus

De Bijbel is een van de oudste boeken aller tijden, die door de geschiedenis heen heeft standgehouden. De boeken van de Bijbel zijn door verschillende mensen in verschillende tijden geschreven en door God geïnspireerd.

Hier heb je zeven merkwaardige feiten over de Bijbel:

  1. September is de maand van de Bijbel, omdat op 30 september de dag van de heilige Hiëronymus gevierd wordt. Deze heilige wijdde heel zijn leven aan het bestuderen en vertalen van de Bijbel in het Latijn.
  2. De Bijbel is oorspronkelijk in drie talen geschreven: Hebreeuws, Aramees en Grieks. Het was juist de heilige Hiëronymus die de Bijbel van het Grieks en het Hebreeuws in het Latijn vertaalde.
  3. Het woord van God is voedsel voor de ziel, dat ons kracht geeft en ons leidt om beter te onderscheiden in tijden van crisis of angst. Hierdoor kunnen we een dialoog met God voeren en op verschillende manieren waarnemen wat Hij tegen ons wil zeggen. Het versterkt ons en geeft ons de kennis over het geloof dat we nodig hebben in ons geestelijke leven.
  4. De Bijbel bestaat uit 73 boeken: 46 uit het Oude Testament en 27 uit het Nieuwe Testament.
  5. In de tijd van Mozes werden eerste geschriften van de Bijbel geschreven. Het laatste boek werd geschreven kort voor de dood van de laatste apostel, de heilige Johannes. Ongeveer honderd jaar na Christus.
  6. De enige auteur van de Bijbel is God zelf, maar degenen die de Bijbel schreven waren de profeten, wijzen, dichters en apostelen. Ze waren geïnspireerd door God om geen geestelijke fouten te schrijven.
  7. De Apocalyps (of Boek van Openbaring) is de openbaring van Jezus aan de heilige Johannes, over toekomstige gebeurtenissen, dat het kwaad altijd het goede zal vervolgen. Maar dit kwaad zal worden gestraft en uiteindelijk zal alleen het goede zegevieren. God zal het kwaad overwinnen.

Mocht je er nog meer over willen weten, dan nodig ik jou uit om de Bijbel te lezen en naar jouw parochie te komen en Bijbellessen te volgen, zodat je meer kennis van het onderwerp kunt krijgen. Daarnaast raad ik je ook aan onze artikelen over de Bijbel te lezen.

“Het negeren van de Heilige Schrift is het negeren van Christus.”

Heilige Hiëronymus

Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

heilige maria goretti

Wat kunnen we leren van Heilige Maria Goretti?

FEESTDAG 6 JULI Op 24 juni 1950 verzamelde een menigte van 250.000 mensen zich voor de heiligverklaring van een twaalfjarig meisje op het Sint-Pietersplein in Rome. Maria Goretti stierf terwijl ze zich verzette tegen een poging tot verkrachting. Maria was de derde van zes kinderen van een …
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!