fbpx

Deze noveen begint op 22 tot en met 30 juli.

Schrijf je in voor de Noveen tot Sint Ignatius van Loyola Herinneringsservice!

Sint Ignatius van Loyola, een Spaanse priester en de stichter van de jezuïetenorde, wordt geprezen als een belangrijke figuur in de katholieke spiritualiteit. Zijn leven werd gekenmerkt door een diepgaande bekering en zijn spirituele inzichten hebben generaties gelovigen geïnspireerd. De Noveen tot Sint Ignatius van Loyola biedt een waardevolle gelegenheid om zijn spirituele nalatenschap te verkennen en toe te passen in ons dagelijks leven.

Wat is de Noveen van Sint Ignatius van Loyola?

De Noveen tot Sint Ignatius van Loyola is een periode van negen dagen waarin gelovigen zich toewijden aan gebed en bezinning, ter ere van deze heilige en zijn spirituele nalatenschap. Tijdens deze noveen worden gelovigen aangemoedigd om zich te verdiepen in de geestelijke oefeningen van Ignatius, die hen kunnen helpen om Gods wil te begrijpen en te volgen in hun eigen leven.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze Noveen herinneringsservice, ontvang je elke dag een e-mail met de tekst van de noveen. Je hoeft alleen maar de e-mail te openen en je kunt direct beginnen met bidden. Op deze manier mis je geen enkele dag en kun je de volledige noveen voltooien.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Mis geen enkele dag van de Noveen tot Sint Ignatius van Loyola en laat je inspireren door deze heilige. Schrijf je nu in en ervaar de kracht van dit speciale gebedsinitiatief!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 22 juli!

Of begin meteen!

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!