fbpx

Begint op 4 tot en met 12 juni.

Schrijf je in voor de Heilige Antonius Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilige Antonius Noveen en ervaar de kracht van zijn voorspraak en hulp. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen volledig kunt volgen en je gebedsintenties aan de heilige Antonius kunt toevertrouwen.

Wat is de Heilige Antonius Noveen?

De Heilige Antonius Noveen is een periode van negen dagen waarin we ons toewijden aan de heilige Antonius van Padua, een geliefde heilige en patroon van verloren voorwerpen, reizigers en verloren zielen. Tijdens deze noveen richten we ons tot de heilige Antonius voor zijn voorspraak en leiding in onze noden, zorgen en verlangens. 

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilige Antonius Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden en je intenties aan de heilige Antonius toe te vertrouwen. Op deze manier kun je elke dag verbonden blijven met zijn krachtige voorspraak en geen enkele dag van de noveen missen.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Vertrouw je noden en zorgen toe aan de voorspraak van de heilige Antonius van Padua. Schrijf je nu in voor de Heilige Antonius Noveen Herinneringsservice en laat zijn krachtige intercessie je leven verrijken!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 4 juni

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!