fbpx
Pater Hubert Schiffer Wonder Fatima Hiroshima

Dit ongelooflijke verhaal gaat over pater Hubert Schiffer, die 30 jaar oud was toen de atoombom recht boven zijn hoofd ontplofte in Hiroshima. Hij overleefde het niet alleen, maar leefde nog 33 jaar gezond.

Vroeg op 6 augustus 1945 cirkelde een eenzame Amerikaanse B-29 bommenwerper boven Hiroshima. De nietsvermoedende bewoners op de grond wierpen nauwelijks een blik op het vliegtuig, zich niet bewust van de dodelijke lading die op het punt stond op hen los te laten. Het zou het atoomtijdperk inluiden met een onvoorstelbare dood en vernietiging als gevolg. Toen één enkele bom de grond naderde, stierf een stad in een oogwenk. Onder de inwoners van Hiroshima bevond zich pater Schiffer, een jezuïetenmissionaris die de vele katholieken van die stad bijstond.

Die ochtend was hij net klaar met de Heilige Mis en ging hij aan de ontbijttafel zitten toen er een felle lichtflits was. “Plotseling vulde een verschrikkelijke explosie de lucht met één uitbarsting van de donderslag”, aldus Schiffer. “Een onzichtbare kracht tilde me op van de stoel, slingerde me door de lucht, schudde me, sloeg me, draaide me rond en rond als een blad in een windvlaag van de herfstwind.” Hij werd wakker en lag op de grond. Hij keek om zich heen en zag dat er niets meer over was in welke richting dan ook: het treinstation en gebouwen in alle richtingen waren verdwenen. Maar het enige dat hem schade toebracht, waren een paar kleine snijwonden in de achterkant van zijn nek door glasscherven. Voor zover hij kon zien, was er fysiek niets anders met hem aan de hand.

De kleine gemeenschap van jezuïeten woonde vader Schiffer in een huis in de buurt van de parochiekerk op slechts acht blokken van het centrum van de explosie. Toen Hiroshima werd verwoest door de atoombom, ontsnapten alle acht leden van de kleine jezuïetengemeenschap ongedeerd, terwijl alle andere personen binnen een straal van anderhalve kilometer van Ground Zero onmiddellijk stierven.

Wonder 7.	Fatima tijdens de 2de Wereldoorlog

Het huis waar de jezuïeten woonden stond nog overeind, terwijl de gebouwen in alle andere richtingen met de grond gelijk werden gemaakt. Hoe overleefde deze groep mannen een nucleaire explosie waarbij alle anderen omkwamen, zelfs mensen die meer dan tien keer verder van de explosie verwijderd waren? Het is absoluut onverklaarbaar met wetenschappelijke middelen.

Een interessant detail is dat deze groep katholieke geestelijken bestond uit vurige liefhebbers van de boodschap van Onze Lieve Vrouw van Fatima. Werd hun trouw aan Onze Lieve Vrouw beloond met dit verbazingwekkende wonder van hun overleving?

In zowel Hiroshima als Nagasaki waren de overlevenden katholieke religieuzen. De meeste andere gebouwen waren met de grond gelijkgemaakt, zelfs de huizen die op drie keer zo’n lange afstand stonden. Maar in beide gevallen stonden hun eigen huizen wel nog, zelfs nog met enkele ramen intact! Alle andere mensen, met uitzondering van een handvol verspreide verminkte overlevenden, waren op slag dood. Degenen die zich binnen een straal van tien keer de afstand van de jezuïeten tot de explosie bevonden, werden blootgesteld aan felle straling en stierven binnen enkele dagen.

Na de Amerikaanse verovering van Japan legden Amerikaanse legerartsen aan de vader Schiffer uit dat zijn lichaam spoedig zou gaan verslechteren door de straling. Tot verbazing van de artsen vertoonde zijn lichaam geen tekenen van straling of andere nadelige gevolgen van de bom. Iedereen die zich op dit bereik van het epicentrum bevond, had genoeg straling moeten ontvangen om binnen enkele minuten dood te zijn. Wetenschappers onderzochten de groep jezuïeten in Hiroshima meer dan 200 keer gedurende de volgende 30 jaar en er werden nooit nadelige effecten gevonden.

De jezuïeten priesters zeiden:

“We geloven dat we het hebben overleefd omdat we de boodschap van Fatima leefden. We leefden en baden dagelijks de Rozenkrans in dat huis.

Vader Schiffer voelde dat hij een beschermend schild had gekregen van de Heilige Maagd, dat hem beschermde tegen alle straling en tegen de nadelige gevolgen. Hij schreef dit toe aan zijn toewijding aan Onze-Lieve-Vrouw en zijn dagelijkse Fatima-rozenkrans: “In dat huis werd elke dag samen de Heilige Rozenkrans gebeden.” Seculiere wetenschappers zijn stomverbaasd en ongelovig over zijn uitleg. Ze zijn er zeker van dat er een “echte” verklaring is.

Meer dan 70 jaar later hebben wetenschappers het echter nog steeds niet kunnen verklaren. Vanuit wetenschappelijk oogpunt tart wat er met die priesters in Hiroshima en Nagasaki is gebeurd nog steeds alle wetten van de fysica. Er moet worden geconcludeerd dat er een andere kracht aanwezig was; een kracht wiens vermogen om energie en materie te transformeren in relatie tot mensen ons begrip te boven gaat.

BRON: Fatima Miracle: Shielded from Death


.

Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Delen is evangeliseren!