fbpx

Begint op 21 tot en met 29 mei.

Schrijf je in voor de Corpus Christi Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Corpus Christi Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt verdiepen in de betekenis en het belang van het Allerheiligste Sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ervaar de rijke spiritualiteit en aanbidding van de Corpus Christi Noveen.

Wat is de Corpus Christi Noveen?

De Corpus Christi Noveen is een devotie die wordt gevierd ter ere van het Allerheiligste Sacrament van de Eucharistie. Gedurende negen dagen bereiden gelovigen zich voor op het feest van Corpus Christi, waarbij ze hun geloof in de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de Heilige Hostie versterken. Tijdens deze noveen mediteren we over de betekenis van de Eucharistie in ons leven, de liefde van Christus die Hij aan ons toont en de vreugde van gemeenschap met Hem in de Heilige Communie.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Corpus Christi Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te verdiepen in de betekenis van de Eucharistie en je relatie met Christus te versterken. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de Corpus Christi devotie en voed je je spirituele groei.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Verdiep je in de rijke spiritualiteit van de Corpus Christi devotie en versterk je band met het Allerheiligste Sacrament van de Eucharistie. Schrijf je nu in voor de Corpus Christi Noveen Herinneringsservice en laat je hart en geest vervuld worden van de liefde en genade van Christus!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 21 mei

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!