fbpx
Begint op vrijdag 10 mei tot en met zaterdag 18 mei 2024.

Sluit je aan bij de de Pinksternoveen Herinneringsservice!

Laat geen enkele dag van de Pinksternoveen aan je voorbijgaan en versterk je band met de Heilige Geest. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de Pinksternoveen volledig kunt volgen en je gebeden kunt richten op de gaven en leiding van de Heilige Geest.

Wat is de Pinksternoveen?

De Pinksternoveen is een periode van negen dagen waarin we ons voorbereiden op de viering van Pinksteren en de neerdaling van de Heilige Geest herdenken. Tijdens deze noveen openen we ons hart en geest voor de gaven van de Heilige Geest en vernieuwen we onze band met God.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Pinksternoveen Herinneringsservice, ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Neem de tijd om de noveen te bidden, je toewijding aan de Heilige Geest te vernieuwen en je gebedsintenties aan Hem toe te vertrouwen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de Heilige Geest en ben je volledig betrokken bij de Pinksternoveen.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je leiden door de gaven en leiding van de Heilige Geest. Schrijf je nu in voor de Pinksternoveen Herinneringsservice en laat de Heilige Geest je gebedsleven verrijken!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 10 mei 2024

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!