fbpx

Begint op 7 tot en met 15 juli.

Schrijf je in voor de Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen Herinneringsservice!

 

Mis geen enkele dag van de Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt toewijden aan de Moeder van God. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ervaar de genade en bescherming van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel in je leven.

Wat is de Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen?

De Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen is een negendaagse devotie waarin we ons richten op de liefdevolle moederlijke zorg van Maria, Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel. Tijdens deze noveen vragen we om haar voorspraak en bescherming, en versterken we onze toewijding aan haar als onze geestelijke moeder.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je met Maria te verbinden en haar liefdevolle zorg in je leven te ervaren. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de kracht en bescherming van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat de liefdevolle zorg van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel je begeleiden en beschermen. Schrijf je nu in voor de Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel Noveen Herinneringsservice en ervaar haar moederlijke aanwezigheid in je dagelijks leven!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 7 juli

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!