fbpx

Begint op 1 tot en met 9 juni.

Schrijf je in voor de Heilig Hart van Jezus Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilig Hart van Jezus Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt verbinden met de oneindige liefde van Jezus Christus. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en beleef een periode van diepe toewijding aan het Heilig Hart van Jezus.

Wat is de Heilig Hart van Jezus Noveen?

De Heilig Hart van Jezus Noveen is een gebedsperiode die gewijd is aan het Hart van Jezus, als symbool van Zijn onmetelijke liefde, barmhartigheid en verlossing. Gedurende negen dagen worden gelovigen uitgenodigd om zich te verdiepen in de liefde van Jezus en hun eigen hart te openen voor Zijn genade en compassie.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilig Hart van Jezus Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open eenvoudigweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te verbinden met het Heilig Hart van Jezus en Zijn liefde in je leven te verwelkomen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de Heilig Hart van Jezus devotie en voed je je spirituele groei.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je hart verlicht worden door de liefde van het Heilig Hart van Jezus. Schrijf je nu in voor de Heilig Hart van Jezus Noveen Herinneringsservice en ervaar de genade en de vreugde van een diepere verbondenheid met onze Heiland!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!