fbpx

Begint op 23 september tot en met 1 oktober.

Schrijf je in voor de Heilige Theresia van Lisieux Noveen Herinneringsservice!

Wil je de Heilige Theresia van Lisieux Noveen bidden en er zeker van zijn dat je geen enkele dag mist? Schrijf je dan in voor onze herinneringsservice en ontvang elke dag een e-mail met de tekst van de noveen. Zo kun je de noveen voltooien en je spirituele reis verdiepen.

Wat is de Heilige Theresia van Lisieux Noveen?

De Heilige Theresia van Lisieux Noveen is een bijzondere devotieperiode van negen dagen ter ere van de heilige Theresia van Lisieux, ook wel bekend als de Kleine Bloem. Gedurende deze noveen richten we ons op haar leven, spiritualiteit en haar boodschap van eenvoud en vertrouwen in God.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze Heilige Theresia van Lisieux Noveen Herinneringsservice, ontvang je elke dag een e-mail met de tekst van de noveen. Je hoeft alleen maar de e-mail te openen en je kunt direct beginnen met bidden. Op deze manier mis je geen enkele dag en kun je de volledige noveen voltooien.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Mis geen enkele dag van de Heilige Theresia van Lisieux Noveen en laat je inspireren door haar spiritualiteit. Schrijf je nu in en ervaar de kracht van dit speciale gebedsinitiatief!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 23 september

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de novenen die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!