fbpx

Begint op 27 augustus tot en met 4 september.

Schrijf je in voor de Moeder Teresa Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Moeder Teresa Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt laten inspireren door het leven en de spiritualiteit van Moeder Teresa. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ervaar de kracht van haar liefdevolle dienstbaarheid en toewijding aan de armen en behoeftigen.

Wat is de Moeder Teresa Noveen?

De Moeder Teresa Noveen is een negendaagse devotie ter ere van Moeder Teresa, een bekende katholieke missionaris en nobelprijswinnaar voor de vrede. Tijdens deze noveen reflecteren we op de deugden en leringen van Moeder Teresa en vragen we om haar inspiratie en intercessie in ons leven, zodat we ook kunnen dienen en liefhebben met dezelfde onvoorwaardelijke toewijding.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Moeder Teresa Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te laten inspireren door het leven van Moeder Teresa en haar toewijding aan de meest kwetsbaren. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met haar spirituele erfenis en haar roeping om liefde en compassie te verspreiden.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je inspireren door het leven van Moeder Teresa en laat haar voorbeeld van liefdevolle dienstbaarheid je hart raken. Schrijf je nu in voor de Moeder Teresa Noveen Herinneringsservice en laat haar toewijding aan de armen en behoeftigen je leven transformeren!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 27 augustus

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!