fbpx

Deze noveen begint op 5 tot en met 13 april.

Schrijf je in voor de Noveen tot Heilige Lidwina van Schiedam Herinneringsservice!

Heilige Lidwina van Schiedam, geboren in 1380 in Nederland, is een van de meest vereerde heiligen uit de Nederlandse geschiedenis. Op jonge leeftijd werd ze getroffen door een ernstig ongeluk tijdens het schaatsen, waardoor ze de rest van haar leven ernstig ziek was en veel lichamelijk lijden moest doorstaan. Ondanks haar pijn bleef ze standvastig in haar geloof en bood ze haar lijden op als een offer aan God. Heilige Lidwina wordt vereerd vanwege haar volharding, haar diepe spiritualiteit en haar rol als patroonheilige van de chronisch zieken en het lijden.

Wat is de Noveen van Heilige Lidwina van Schiedam?

De Noveen tot Heilige Lidwina is een speciale devotieperiode van negen dagen ter ere van deze bijzondere heilige. Heilige Lidwina van Schiedam, bekend om haar standvastigheid en overgave aan Gods wil ondanks haar fysieke lijden, wordt vereerd als patroonheilige van de chronisch zieken en het lijden. Tijdens deze noveen kunnen gelovigen zich verbinden met haar spirituele erfenis en haar voorspraak zoeken voor genezing, kracht en troost.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze novenen herinneringsservice, ontvang je elke dag een e-mail met de tekst van de noveen. Je hoeft alleen maar de e-mail te openen en je kunt direct beginnen met bidden. Op deze manier mis je geen enkele dag en kun je de volledige noveen voltooien.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Mis geen enkele dag van de Noveen tot Heilige Lidwina van Schiedam en laat je inspireren door deze Nederlandse heilige. Schrijf je nu in en ervaar de kracht van dit speciale gebedsinitiatief!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 5 april!

Of begin meteen!

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!