fbpx

Begint op 29 november tot en met 7 december.

Schrijf je in voor de Onbevlekte Ontvangenis Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Onbevlekte Ontvangenis Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt verdiepen in de bijzondere betekenis van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en beleef een periode van gebed en toewijding aan de Moeder van God.

Wat is de Onbevlekte Ontvangenis Noveen?

De Onbevlekte Ontvangenis Noveen is een devotie ter ere van de bijzondere genade die aan Maria werd verleend door God, waarbij ze vanaf het moment van haar conceptie werd gevrijwaard van de erfzonde. Gedurende negen dagen bereiden gelovigen zich voor op het feest van de Onbevlekte Ontvangenis, waarbij we de zuiverheid, de volmaakte liefde en de unieke rol van Maria in de verlossing van de mensheid overwegen.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Onbevlekte Ontvangenis Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te verdiepen in de betekenis van de Onbevlekte Ontvangenis en je relatie met Maria te versterken. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de Onbevlekte Ontvangenis devotie en voed je je spirituele groei.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Verdiep je in de bijzondere genade en devotie van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Schrijf je nu in voor de Onbevlekte Ontvangenis Noveen Herinneringsservice en laat je hart en geest verrijkt worden door de liefde en de voorbede van de Moeder van God!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 29 november

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de novenen die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!