fbpx

Schrijf je in voor de Herinneringsservice van de Noveen tot het Onbevlekt Hart van Maria!

Mis geen enkele dag van het Onbevlekt Hart van Maria Noveen en laat de liefdevolle boodschap van Maria je leiden op je spirituele reis. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen ononderbroken kunt voltooien.

Wat is de Noveen tot het Onbevlekt Hart van Maria?

De Onbevlekt Hart van Maria Noveen is een speciale devotieperiode van negen dagen ter ere van het Onbevlekt Hart van Maria, een symbool van haar zuivere liefde, medeleven en toewijding aan God en de mensheid. Tijdens deze noveen richten we ons op het versterken van onze band met Maria en het ontvangen van haar voorspraak en genade.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze Onbevlekt Hart van Maria Noveen Herinneringsservice, ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en begin direct met het bidden van de noveen. Op deze manier mis je geen enkele dag en kun je de noveen voltooien in harmonie met de spirituele gemeenschap.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Mis geen enkele dag van de Onbevlekt Hart van Maria Noveen en laat je leiden door de liefde en bescherming van Maria. Schrijf je nu in en ervaar de kracht van dit bijzondere gebedsinitiatief!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!