fbpx

Begint op 5 tot en met 13 augustus.

Schrijf je in voor de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt laten inspireren door het leven en de martelaarschap van de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ervaar de kracht van zijn moed, opoffering en liefde voor de medemens.

Wie was de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe?

De Heilige Maximiliaan Maria Kolbe was een Poolse franciscaanse priester en martelaar die zijn leven opofferde in het concentratiekamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij stond bekend om zijn immense liefde voor God en medemens, en zijn bereidheid om zichzelf op te offeren om anderen te redden. Tijdens de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe Noveen mediteren we op zijn heldhaftige deugden en vragen we om zijn voorspraak in ons leven, zodat we ook moedig kunnen zijn in ons geloof en onvoorwaardelijke liefde kunnen tonen aan anderen.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilige Maximiliaan Maria Kolbe Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te laten inspireren door het leven en het martelaarschap van de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe en zijn voorbeeld van opofferende liefde te volgen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met zijn spirituele erfenis en zijn roeping om liefde en vergeving te verspreiden.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je inspireren door het leven en de moed van de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe en laat zijn voorbeeld van opofferende liefde je hart raken. Schrijf je nu in voor de Heilige Maximiliaan Maria Kolbe Noveen Herinneringsservice en laat zijn martelaarschap een bron van kracht en inspiratie voor jou zijn!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 5 augustus 

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!