fbpx

Begint op 13 tot en met 21 oktober.

Schrijf je in voor de Heilige Johannes Paulus II Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilige Johannes Paulus II Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt laten inspireren door het leven en de nalatenschap van de Heilige Johannes Paulus II. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ervaar de spiritualiteit, wijsheid en toewijding van deze grote heilige.

Wie was de Heilige Johannes Paulus II?

De Heilige Johannes Paulus II, geboren als Karol Józef Wojtyła, was de paus van de Katholieke Kerk van 1978 tot 2005. Hij wordt algemeen erkend als een van de meest invloedrijke pausen in de geschiedenis. Zijn pontificaat was gekenmerkt door zijn immense liefde voor God, zijn onvermoeibare inzet voor vrede en gerechtigheid, en zijn diepe spirituele wijsheid. Tijdens de Heilige Johannes Paulus II Noveen reflecteren we op zijn leven, zijn leer en zijn voorbeeld van heiligheid, en vragen we om zijn voorspraak in ons leven.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilige Johannes Paulus II Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je te laten inspireren door het leven en de spirituele wijsheid van de Heilige Johannes Paulus II en zijn voorbeeld van toewijding aan God en de Kerk te volgen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met zijn gebedsleven en zijn roeping om een heilig leven te leiden.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je inspireren door het leven en de spirituele wijsheid van de Heilige Johannes Paulus II en laat zijn voorbeeld van toewijding aan God en de Kerk je leiden op je eigen spirituele reis. Schrijf je nu in voor de Heilige Johannes Paulus II Noveen Herinneringsservice en blijf elke dag verbonden met deze bijzondere heilige!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 13 oktober

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!