fbpx

Begint op 23 september tot en met 1 oktober.

Schrijf je in voor de Heilige Engelbewaarder Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilige Engelbewaarder Noveen en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je nauwer kunt verbinden met je persoonlijke beschermengel. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en laat de liefdevolle begeleiding en bescherming van je Engelbewaarder je spirituele reis versterken.

Wat is de Heilige Engelbewaarder Noveen?

De Beschermengel Noveen is een periode van negen dagen waarin we ons toewijden aan de erkenning en dankbaarheid voor de rol van onze persoonlijke beschermengel. Tijdens deze noveen willen we ons bewust worden van de aanwezigheid en leiding van onze Engelbewaarder in ons leven en ons laten leiden door zijn goddelijke hulp en inspiratie.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilige Beschermengel Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden en je intenties met je Engelbewaarder te delen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de liefdevolle begeleiding en bescherming van je Beschermengel en mis je geen enkele dag van de noveen.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Ontdek de liefdevolle begeleiding en bescherming van je Heilige Beschermengel. Schrijf je nu in voor de Heilige Engelbewaarder Noveen Herinneringsservice en versterk je spirituele reis door zijn goddelijke bijstand!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 23 september

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!