fbpx

Begint op 20 tot en met 28 september.

Schrijf je in voor de Heilige Aartsengel Michaël Noveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Heilige Aartsengel Michaël Noveen en laat je leiden door de bescherming en kracht van deze machtige aartsengel. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen volledig kunt volgen en je gebedsintenties aan de Heilige Aartsengel Michaël kunt toevertrouwen.

Wat is de Heilige Aartsengel Michaël Noveen?

De Heilige Aartsengel Michaël Noveen is een periode van negen dagen waarin we ons toewijden aan de bescherming en leiding van de Heilige Aartsengel Michaël. Tijdens deze noveen willen we zijn voorspraak en krachtige interventie zoeken bij onze spirituele strijd en de uitdagingen van het dagelijks leven.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Heilige Aartsengel Michaël Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden en je intenties aan de Heilige Aartsengel Michaël toe te vertrouwen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met zijn bescherming en mis je geen enkele dag van de noveen.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je leiden door de bescherming en kracht van de Heilige Aartsengel Michaël. Schrijf je nu in voor de Heilige Aartsengel Michaël Noveen Herinneringsservice en laat zijn intercessie je gebedsleven versterken!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 20 september

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!