fbpx

Begint op Goede Vrijdag.

Schrijf je in voor de Goddelijke Barmhartigheid Noveen Herinneringsservice!

Mis nooit meer een dag van de Goddelijke Barmhartigheid Noveen en voltooi je spirituele reis met de genadevolle boodschap van de Barmhartige Jezus. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang elke dag een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien.

Wat is de Goddelijke Barmhartigheid Noveen?

De Goddelijke Barmhartigheid Noveen is een bijzondere devotieperiode van negen dagen ter ere van de Goddelijke Barmhartigheid en de boodschap die Jezus aan de heilige Faustina Kowalska heeft gegeven. Tijdens deze noveen richten we ons op de barmhartigheid en liefde van God en bidden we de bekende Goddelijke Barmhartigheid Rozenkrans.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze Goddelijke Barmhartigheid Noveen Herinneringsservice, ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en begin direct met het bidden van de noveen. Op deze manier mis je geen enkele dag en kun je de noveen ononderbroken voltooien.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Mis geen enkele dag van de Goddelijke Barmhartigheid Noveen en laat je raken door de genade van Gods barmhartigheid. Schrijf je nu in en ervaar de kracht van dit bijzondere gebedsinitiatief!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op Goede Vrijdag

Begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!