fbpx

Begint op 17 tot en met 25 november 2023.

Sluit je aan bij de Christus Koning Noveen Herinneringsservice!

Laat geen enkele dag van de Noveen tot Christus Koning aan je voorbijgaan en versterk je toewijding aan de heerschappij van Christus in je leven. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de Noveen tot Christus Koning volledig kunt volgen en je gebeden kunt richten op de erkenning van Christus als Koning.

Wat is de Noveen tot Christus Koning?

De Noveen tot Christus Koning is een periode van negen dagen waarin we ons toewijden aan de heerschappij van Christus over ons leven en de wereld. Tijdens deze noveen willen we Zijn koninklijke autoriteit erkennen en Hem als Heer en Koning van alles omarmen.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Noveen tot Christus Koning Herinneringsservice, ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open gewoon de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, je toewijding aan Christus te vernieuwen en je gebedsintenties aan Hem toe te vertrouwen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de heerschappij van Christus en ben je volledig betrokken bij de Noveen tot Christus Koning.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je leiden door de bescherming en kracht van Christus Koning. Schrijf je nu in voor de Noveen tot Christus Koning Herinneringsservice en laat Zijn heerschappij je gebedsleven verrijken!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 17 november

Of begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!