fbpx

Begint op 16 tot en met 24 december.

Schrijf je in voor de Kerstnoveen Herinneringsservice!

Mis geen enkele dag van de Kerstnoveen en dompel jezelf onder in de betekenis van het Kerstfeest. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen volledig kunt ervaren en de vreugde van Kerstmis kunt delen.

Wat is de Kerstnoveen?

De Kerstnoveen is een bijzondere devotieperiode van negen dagen ter voorbereiding op Kerstmis, het feest van de geboorte van Jezus Christus. Tijdens deze noveen richten we ons op de komst van de Verlosser en bereiden we ons hart voor op de vreugdevolle viering van Zijn geboorte.

Hoe werkt het?

Wanneer je je inschrijft voor onze Kerstnoveen Herinneringsservice, ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem even de tijd om de noveen te bidden, mediteren en reflecteren op de geboorte van Jezus. Op deze manier blijf je verbonden met het kerstverhaal en ervaar je de diepe betekenis van deze heilige tijd.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Duik dieper in de betekenis van Kerstmis en beleef de vreugde van de geboorte van Jezus Christus. Schrijf je nu in voor de Kerstnoveen Herinneringsservice en laat je leiden door het wonder van Kerstmis!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Begin op 16 december

Begin meteen

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!