fbpx

Schrijf je in voor de Evangelisatie Noveen Herinneringsservice!

 

Mis geen enkele dag van de Noveen voor Evangelisatie en ontvang dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen, zodat je de noveen zonder onderbreking kunt voltooien en je kunt inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Schrijf je in voor onze herinneringsservice en draag bij aan de missie van evangelisatie.

Wat is de Evangelisatie Noveen?

De Evangelisatie Noveen is een periode van negen dagen waarin we ons richten op de missie van evangelisatie, het verspreiden van het goede nieuws van Jezus Christus. Tijdens deze noveen bidden we voor kracht, wijsheid en de leiding van de Heilige Geest om instrumenten van Gods liefde en genade te worden en anderen te bereiken met het Evangelie.

Hoe werkt het?

Door je in te schrijven voor onze Evangelisatie Noveen Herinneringsservice ontvang je dagelijks een e-mail met de tekst van de noveen. Open simpelweg de e-mail en neem de tijd om de noveen te bidden, te reflecteren op de roeping tot evangelisatie en je inzet te vernieuwen om het Evangelie te delen. Op deze manier blijf je elke dag verbonden met de missie van evangelisatie en mis je geen enkele dag van de noveen.

Schrijf je nu in!

Meld je GRATIS aan om met ons en met duizenden andere christenen mee te bidden.

Laat je inzet voor evangelisatie groeien en schrijf je nu in voor de Evangelisatie Noveen Herinneringsservice. Samen kunnen we het goede nieuws van Jezus verspreiden!

“Blijf altijd bidden en geef niet op” – Lucas 18:1

Je kunt hier een noveen vinden om te bidden.

Wat is een noveen?

Een noveen (uit het Latijn "novena", dit betekent negen) is een bijzonder gebed dat gedurende negen dagen wordt gebeden. Dit doe je om een bijzondere gunst of genade te verkrijging of ter voorbereiding op een grote feestdag. De Noveen van de Heilige Jozef bijvoorbeeld, wordt gebeden om de Heilige Jozef een verzoek te vragen dat voor ons bijzonder belangrijk is.

Deze vorm van gebed vinden we in de Bijbel, bij de Apostelen, die met de Heilige Maagd Maria, de Moeder van de Heer, negen dagen lang de komst van de Heilige Geest afsmeekten (Handelingen 1:14). Deze negen dagen van onophoudelijk gebed door de Apostelen, op aanwijzing van Jezus, leidden tot Pinksteren. Dit is wanneer de Heilige Geest neerdaalde op de discipelen als "tongen van vuur" (Handelingen 2:1-4).

Daarom is de bekendste noveen de Pinksternoveen, ter voorbereiding van het Pinksterfeest in navolging van de Apostelen en de Maagd Maria. Dit patroon van 9 dagen gebed vormt de basis voor de noveens die we vandaag bidden.

De noveen is dus een navolging van het bevel van de Heer aan de Apostelen toen ze baden gedurende 9 dagen in afwachting van de komst van de Heilige Geest.

Novenen waren al bekend vóór de middeleeuwen als een bijzonder krachtige gebedsvorm.

Delen is evangeliseren!