fbpx

De Heilige Week is een intense week vol prachtige momenten. Laten we deze dagen goed beleven.

Waarom vieren we Pasen? Hoe wordt er gevierd? Het is een tijd van een enorme spirituele betekenis.

We willen van deze Goede Week een speciale week van maken. De Heer nodigt ons uit om over ons leven na te denken en hij geeft ons hoop en vreugde.

Paus Benedictus XVI zei op de 25e Wereldjongerendag in 2010: “Gaan ook jullie, beste vrienden, met vreugde in op de uitnodiging aan tot navolging naar het voorbeeld van zo vele leerlingen van Christus om intens en vruchtbaar in deze wereld te leven” (Boodschap van Pasen Paus Benedictus XVI 2010). En dat is precies wat we willen doen door middel van deze quiz: intens en vruchtbaar de belangrijke momenten van deze tijd leven, en als er iets is dat je misschien niet wist, leer je het door middel van deze vragen, zo nemen we de bosbloemen niet op de verkeerde dag of we met schone voeten en sokken zonder gaten komen om die op de verkeerde dag om ze te laten wassen…

Nou, veel sterkte met deze quiz! Het gaat om ons hart voor te bereiden op de Grote Week, de belangrijkste week van het jaar, die betekenis geeft aan ons geloof.

We nodigen je ook uit om deze quiz met je vrienden en kennissen te delen en om hen aan te moedigen deze vieringen tijdens de Goede Week samen te komen vieren!


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

De zeven Sacramenten van de Katholieke Kerk uitgelegd

Wil je meer weten over de Sacramenten of deze aan jouw kind(eren) uitleggen? Maak je geen zorgen. Hier gaan we je proberen te helpen om de juiste woorden te gebruiken, zodat je (of jouw kinderen) ze het goed begrijpen. Wat is een Sacrament? Om te beginnen moeten we weten wat de Sacramenten …
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!