Artikelen

Hoeveel weet je over de Advent? (Quiz)

Advent is de mooiste liturgische tijd van het jaar. Het is een tijd van wachten, waarin de zoektocht naar de Heer bij gelovigen wordt opgevrolijkt.

De Adventstijd bestaat uit de vier zondagen vóór Kerstmis. Advent vormt een ​​eenheid samen met Kerstmis en het feest van Driekoningen, Epifanie.

Velen van ons nemen al vanaf onze jonge kindertijd deel aan adventsactiviteiten. Tradities zoals de adventskrans maken of het zetten van een kerststal, brengen herinneringen van onze kindertijd met zich mee, maar weten we echt wat de betekenis erachter is?

Laat de adventstijd niet voorbijgaan zonder even stil te staan bij de vreugde, opoffering en schoonheid van deze belangrijke liturgische tijd. Hoe meer we onze geloofstradities kennen en begrijpen, hoe meer waardering we ervoor hebben en ons hart verrijken, met meer liefde en toewijding, in het mysterie van de geboorte van Jezus!

We laten je deze quiz achter om je kennis over deze bijzonder liturgische tijd te testen?

Hoeveel van deze adventsvragen kunt u goed beantwoorden?


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

Aswoensdag veertigdagentijd vastentijd vasten

De Vastentijd, wat is dat?

Christenen van over de hele wereld bereiden zich voor om veertig dagen van bekering, boetedoening en vernieuwing te beleven door middel van opoffering, vasten en abstinentie (onthouding). Deze veertig dagen zullen eindigen in de belangrijkste week van de katholieke liturgische kalender, de Heilige W…
Verder lezen…
Tridentijnse mis - Rooms Katholieke Kerk

De Heilige Mis in de buitengewone vorm

De Heilige Mis in de buitengewone vorm gevierd (ook “Tridentijnse Mis” genoemd). De term “buitengewoon” is door paus Benedictus XVI gekozen om te benadrukken dat er maar één ritus is, die in twee vormen – de gewone en de buitengewone – gecelebreerd kan worden. Grotendeels in het Latijn …
Verder lezen…