Artikelen

Hoeveel weet je over de Advent? (Quiz)

Advent Quiz

Advent is de mooiste liturgische tijd van het jaar. Het is een tijd van wachten, waarin de zoektocht naar de Heer bij gelovigen wordt opgevrolijkt.

De Adventstijd bestaat uit de vier zondagen vóór Kerstmis. Advent vormt een ​​eenheid samen met Kerstmis en het feest van Driekoningen, Epifanie.

Velen van ons nemen al vanaf onze jonge kindertijd deel aan adventsactiviteiten. Tradities zoals de adventskrans maken of het zetten van een kerststal, brengen herinneringen van onze kindertijd met zich mee, maar weten we echt wat de betekenis erachter is?

Laat de adventstijd niet voorbijgaan zonder even stil te staan bij de vreugde, opoffering en schoonheid van deze belangrijke liturgische tijd. Hoe meer we onze geloofstradities kennen en begrijpen, hoe meer waardering we ervoor hebben en ons hart verrijken, met meer liefde en toewijding, in het mysterie van de geboorte van Jezus!

We laten je deze quiz achter om je kennis over deze bijzonder liturgische tijd te testen 😉

Hoeveel van deze adventsvragen kunt u goed beantwoorden?


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

Vastentijd

De Vastentijd, wat is dat?

Christenen van over de hele wereld bereiden zich voor om 40 dagen van bekering, boetedoening en vernieuwing te beleven door middel van opoffering, vasten en abstinentie (onthouding). Deze 40 dagen zullen beëindigen op de belangrijkste week van de katholieke liturgische kalender, de Heilige Week (ook…
Verder lezen…
Katholieke Vesting Middelen Evangelisatie

Maria en de wijziging van de plannen.

“Maar de engel zei tot haar: Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God.”  (Lucas 1,30) Zijn plannen zijn altijd beter, leuker, sneller en gemakkelijker. Mijn roeping is een geschenk omdat God er alles heeft gedaan. Alles is genade, geschenk, verrassing geweest. Ik had me…
Verder lezen…