fbpx

Advent is de mooiste liturgische tijd van het jaar. Het is een tijd van wachten, waarin de zoektocht naar de Heer bij gelovigen wordt opgevrolijkt.

De Adventstijd bestaat uit de vier zondagen vóór Kerstmis. Advent vormt een ​​eenheid samen met Kerstmis en het feest van Driekoningen, Epifanie.

Velen van ons nemen al vanaf onze jonge kindertijd deel aan adventsactiviteiten. Tradities zoals de adventskrans maken of het zetten van een kerststal, brengen herinneringen van onze kindertijd met zich mee, maar weten we echt wat de betekenis erachter is?

Laat de adventstijd niet voorbijgaan zonder even stil te staan bij de vreugde, opoffering en schoonheid van deze belangrijke liturgische tijd. Hoe meer we onze geloofstradities kennen en begrijpen, hoe meer waardering we ervoor hebben en ons hart verrijken, met meer liefde en toewijding, in het mysterie van de geboorte van Jezus!

We laten je deze quiz achter om je kennis over deze bijzonder liturgische tijd te testen?

Hoeveel van deze adventsvragen kunt u goed beantwoorden?


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen

Kerstmis

Adventstijd: 3 symbolen voor Kerst

We zitten midden in de adventstijd en bereiden ons voor op Kerstmis. Advent en Vastentijd zijn de voorbereiding van de twee belangrijkste feesten van het jaar, Kerst en Pasen. Deze feesten hebben belangrijke spirituele betekenissen. Daarom geeft de traditie van de Kerk ons enkele materiële symbolen …
Verder lezen…
Werken van barmhartigheid tijdens Adventstijd

De Werken van Barmhartigheid in de Adventstijd

Wij naderen weer de tijd van Kerst. Hoewel veel Nederlanders deze feestdag niet meer om religieuze redenen vieren staat toch een thema centraal: Liefde. Veel gezinnen en families zoeken elkaar op om Kerstmis samen door te brengen en te genieten van elkaars aanwezigheid en verhalen. Christenen voelen…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!