fbpx

“Van het slechtste naar het beste in een oogwenk door vergeving.”


Laat degene onder u die zonder zonden is, het eerst een steen op haar werpen.” (Johannes 8: 1-11)


Ik ben de overspelige vrouw.

Ik heb geen naam in het Evangelie. Om eerlijk te zijn na wat ik heb gedaan, is het maar beter dat niemand weet wie ik ben. Hoe dan ook, ik was ook erg gezegend door Jezus, dus ik kwam er niet al te slecht vanaf. Mijn leven veranderde die dag. Ik begon een nieuw leven. Het was Zijn blik die mij mijn moed, hoop, vergeving en waardigheid teruggaf.

Ik was de eerste die besefte dat ik van een klif werd geleid. Ik was de eerste die mezelf bleef vertellen dat het absurd was om op die manier naar geluk te zoeken. Het walgde mij om mijn liefde en mijn huwelijk op die manier te verkopen: verraad van achteren, mezelf zo egoïstisch gedragen, zo schaamteloos door het leven te gaan…

Jezus gaf me nog een kans en leerde mij echt lief te hebben.

De overspelige vrouw - Katholieke Vesting
Jezus en de overspelige vrouw (Jean François de Troy)

Maar Jezus zocht mij, Hij kwam mij opzoeken , Hij bood mij nog een kans aan. Ik voelde me weer schoon, in staat om lief te hebben als nooit tevoren, blij te zijn met wie ik ben en hoe ik ben. Hij gaf me een  nieuw beter leven dan ik had. Hij gaf me een groter geschenk, meer bekwaam, nog perfecter. Ik heb geleerd om van mezelf te  houden, om liefde te kopen en om mezelf te accepteren.

Ik eis geen genegenheid meer van mijn man. Ik moest alles erkennen en om vergeving vragen. Ik kon niets eisen, maar het is goed zo. Hij zei tegen mij dat hij misschien schuldig was, omdat hij mij niet het gevoel had gegeven dat ik geliefd was. Ik was gestopt met voor mezelf te zorgen en thuis te helpen. Ik was overweldigd door alle kinderen, zijn ouders en de bruiloft van onze dochter, terwijl hij gewoon bezig was met zijn zaken. Op dat moment leek het  alsof de vergeving van Jezus en die van mijn man praktisch hetzelfde waren. Ik voelde dezelfde bevrijding. Ze hadden de schuld van mij afgenomen. Mijn verleden verpletterde mij niet meer, ze hielpen mij het te dragen. Ze waren begripvol, zonder paternalisme en zonder mij te vernederen, maar juist door mij te helpen opnieuw op te staan.

De vergeving van Jezus en mijn man heeft me vrijgelaten.

Diep van binnen was het alsof hij mij bewonderde. Ik begreep er niets van. Ik had hem teleurgesteld in zijn vertrouwen in mij. Ik had alle geloofwaardigheid verloren. Het verbaasde me dat ze me zo vertrouwden. Ik voelde me niet waardig, maar ze stalen mijn hart met hun vergeving. Ik dacht dat hij nu alles van me kon eisen en toch was hij liefdevoller en attenter dan ooit. Diep van binnen ontdekte ik hoeveel hij had geleden door mij te verliezen. Ik, die mezelf waardeloos achtte, stond versteld van de moeite die hij deed om alles hetzelfde te maken. Hij liet me niet praten over wat er was gebeurd en hij won me opnieuw voor zich, met wat twintig jaar geleden mij van hem had verblind: het nobele en eenvoudige van zijn liefde voor mij. Er was geen bedrog in zijn manier van zijn en ik profiteerde van hem. Maar hij toonde aan dat zijn edelmoedigheid veel immenser was dan hij zich had voorgesteld.

Dank U Jezus dat U ons heeft geholpen ons huwelijk te redden.

Waarom had ik zoveel geluk met het vinden van zo’n man? Waarom kwam Jezus in mijn huwelijk om het te redden? Waarom heb ik een nieuwe kans gekregen die alles mooier en spannender heeft gemaakt? Ik heb geen antwoord en ik betwijfel of er een is. God is gewoon zo. Toen alles verloren was, verscheen Hij en repareerde Hij dingen zodat ze nog beter werden dan in het begin.

Ik zal nooit de vergeving terug kunnen betalen, maar het beste is dat het niet langer een punt is voor mij. In tegenstelling dat het mij opwindt, drijft het mij en vervult het mij met dankbaarheid. Ik voel me erg geliefd, de meest geliefde. Jezus zegent mij en zorgt ervoor dat mijn man een hernieuwde liefde voelt. Het is ongelooflijk, maar ik ben er toch beter uitgekomen. Alleen God heeft die kracht, dat vermogen. Die manier van handelen is goddelijk. Van het slechtste naar het beste in een oogwenk door vergeving.


Roepingsverhalen van de personages uit het Evangelie om te helpen bidden en mediteren over de Passie van onze Heer Jezus Christus. Arguments.


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

[Sassy_Social_Share]

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Delen is evangeliseren!