Sommige dingen staan zo centraal in het katholieke geloof dat alle katholieken ze zouden moeten kennen. Het is duidelijk dat gebeden zoals het Onze Vader, Glorie aan de Vader en Weesgegroet essentieel zijn, maar welke andere essentiële informatie moet een katholiek met anderen over het geloof kunnen delen?

We hebben een leuke, eenvoudige quiz gemaakt om jij te helpen jouw kennis op te frissen van sommige van de belangrijkste dingen die katholieken zouden moeten weten. Er zijn nog veel meer dingen die we hier zouden kunnen opnemen.

Wat zou jij toevoegen aan onze lijst met dingen die alle katholieken zouden moeten weten? Deel uw ideeën in de comments.

Test je kennis over het Katholieke geloof.


Als je het niet zo goed hebt gedaan als je had gehoopt, zijn er veel manieren om te groeien in kennis over je geloof. We hebben hieronder een paar boeken opgesomd om u te helpen. Of je zou ook een Alpha Cursus kunnen volgen!

Vergeet niet dat het belangrijkste aspect van je spirituele leven een relatie met Jezus is. Als je dat op de eerste plaats zet, komt de wijsheid met de tijd!


Als je deze post leuk vond, kun je het delen, want delen is evangeliseren!

Als het materiaal niet werkt of spelfouten heeft, meld dit dan graag!


Gerelateerde artikelen:

Eucharistisch mirakel in Hasselt België

Eucharistisch Wonder van Viversel (Hasselt, België)

Op 25 juli 1317 gebeurde er een Eucharistisch Mirakel in Viversel, nabij Hasselt. Een Hostie begon te bloeden na ontwijding. Een priester in Viversel in België werd gevraagd om het Heilig Sacrament te brengen naar een zieke man in het dorp. De priester ging het huis binnen met de geconsacreerde …
Verder lezen…
Katholieke Bijbel vs Protestantse Bijbel

Heeft de Katholieke Kerk boeken aan de Bijbel toegevoegd?

Dit is een algemene vraag tussen de protestanten omdat hun Bijbels minder boeken hebben (66 boeken) dan de Bijbel van de Katholieke Kerk (73 boeken). Helaas leren protestanten niet de volledige geschiedenis van de samenstelling van de Bijbel. Allereerst moeten we zeggen dat de Bijbel werd samenge…
Verder lezen…
Wie heeft de Bijbel samengesteld

Wie heeft de Bijbel samengesteld en wanneer?

De boeken uit het Oude Testament werden ruim voor Jezus’ menswording geschreven. Alle boeken van het Nieuwe Testament werden ongeveer tegen het einde van de eerste eeuw na Christus geschreven. Echter, de Bijbel als geheel werd pas aan het einde van de vierde eeuw officieel samengesteld. Dit betekent…
Verder lezen…

Delen is evangeliseren!